Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban hogyan érdemes az...

C#-ban hogyan érdemes az adott programot frissíteni?

Figyelt kérdés

Például feltöltöm az új exe-t egy tárhelyre. Paraméterek alapján megnézem a verzió számot. De hogyan cserélem ki a régi alkalmazást az újra?

Gondoltam rá, hogy külön bat fájllal törlöm a régit és az újabb verziót meg átnevezem (pl temp.exe->abc.exe).

Viszont ez nagyon gyenge megoldásnak tűnik és úgy érzem, egész másképpen oldják meg ezeket a feladatokat.

Értem, hogy az adott dll-t is kilehetne cserélni, de mi van abban az esetben, ha kénytelen vagyok magát az exe-t cserélni?

2019. nov. 1. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy installer kell, ami végzi a frissítést.

Futó program saját magát nem tudja felülírni.

2019. nov. 1. 14:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Pont úgy, ahogy mondtad, letöltod, elindítod bizonyos paraméterekkel, a paraméterekben benne van a régi fajl neve, az új program kitorli a régi fájlt, én mindig így csinálom javaban
2019. nov. 1. 14:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Ahogy az #1 írja, egy telepítő tudja frissíteni. vagy: írsz egy külön programot a frissítésre, ami megkeresi a frissítést és kicseréli az újra a "fő" exe-t, majd elindítja.
2019. nov. 1. 14:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy oldottam meg asztali alkalmazásnál, hogy az ikon valójában nem a "nagy" programot indítja, hanem egy másik kis programot. A kis program ellenőrzi neten, hogy van-e frissítés, ha van, letölti, felülírja a nagy program exe-jét és utána elindítja azt, önmagát meg bezárja. Ha nincs frissítés, akkor értelemszerűen csak elindítja a nagy programot és bezárja magát.
2019. nov. 1. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!