Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek mekkora órabér...

Szerintetek mekkora órabér lenne reális magánvállalkozóként az alábbi technológiák ismeretével?

Figyelt kérdés

Jelenleg junior .net fejlesztő vagyok, előző munkahelyemen fullstack pozícióban dolgoztam, de a kódbázis elég régi volt, ezért nem kellett semmilyen modern frontend framework-öt használni. Mostani munkahelyemen elég vegyes a munkaköröm, ezért elkezdtem wpf-el is foglalkozni.

Jelenleg .net framework alatt futó programokon dolgozok, de szeretnék haladni a technológiával, ezért szeretnék átállni .net core 3.0-ra és legalább egy, de lehetőség szerint több frontend framework-öt is szeretnék megtanulni. Ezekkel a technológiákkal és megfelelő adatbázis kezelési, tervezési ismeretekkel egy senior full stack webfejlesztő milyen órabért kérhet Budapesten magánvállalkozóként?

2019. okt. 30. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:

nem akarlak lelombozni, de ez nem ennyire fekete-fehér

persze ez csak az én véleményem, de én úgy szoktam eldönteni 1-1 munka mennyibe kerül, hogy kinek csinálom, milyen tudás kell és mennyit is ér ez a cégnek és a piacon

mondok 2 példát:

Józsi bácsi egy nyugdíjas borász aki szabad idejében műveli ezt a tevékenységet és keres vele évente 200-500 ezret max, szeretne 1 weboldalt ahol bemutatkozik és elérhetőséget ad, akár 1-2 plusz funkcióval, cikkekkel.......

legyen mondjuk 100 óra munka

aztán van egy fuvarozással foglalkozó cég akiknek útvonal tervező kellene a weboldalukra, nagy cég, pörgős, jól megy, ez az alkalmazás kulcsfontosságú lenne számukra, mégis egyszerűen megvalósítható...de ez a munka csak 20 óra lenne

a kettő teljesen más, időben és tudásban is, mégis a kis öregtől kevesebbet kérnék, mint a fuvarostól

plusz vannak módosító tényezők még: mennyire SOS, előreláthatóan mennyi plusz időt kell rászámolni (itt jön, hogy valamit gratisban adsz, vagy keményen pörögnek a pénzes órák)

persze sokat el lehet kérni és nem éri meg olcsón dolgozni, meg haveri alapon fűnek-fának, mégis fontos szem előtt tartani, hogy kinek és mit csinálsz

én a munka lehetőségeim nagy részét visszautasítom (nincs időm), de a szakmai kihívásokkal teli, vagy épp érdekes munkákat még talán elfogadom, plusz ugye ott a kapcsolat építés is 1-1 jó munka hozza a többit :)

ha van 1 unalmas sablonos munka amihez -1 a lelkesedésem, azt visszautasítom, vagy ha nem hagynak vele, akkor annyira magas órabért mondok, hogy véletlen se akarjanak engem alkalmazni

ami vicces kicsit, hogy vannak olyanok akik simán kifizetik akár a 20-30 ezres órabért is olyan munkáért amit kb 1 titkárnő eltudna végezni

2019. okt. 31. 07:41
 2/4 anonim ***** válasza:
800Ft
2019. okt. 31. 12:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Az az erzesem, hogy nagyonnagyon hosszu az ut a seniorra valasodhoz. Egy senior contractor, aki komolyabb cegekhez megy tobbhonapos projektekre, havi brutto 1,2 - 2 millat zsebel be BP-n. Rovid, oraberes projektek, amiket jellemzoen kis cegek rendelnek meg, tavmunkazhatsz is nekik, jellemzoen 2-5 ezret fizetnek / ora, rosszabbul jarsz, mintha alkalmazottkent beulnek egy normalis ceghez.
2019. okt. 31. 13:32
 4/4 A kérdező kommentje:

"Az az erzesem, hogy nagyonnagyon hosszu az ut a seniorra valasodhoz"

Lehetséges, bár nem tudom, hogy az eddig leírtakból ezt a következtetést hogyan sikerült levonnod. Elég tanulékony vagyok, a legnagyobb hátráltató tényező számomra talán az, hogy nem hivatásként tekintek a munkámra, ezért munkaidő után nem sokat foglalkozok programozással.

2019. okt. 31. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!