Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megint CNC?! :D szakmában...

Megint CNC?! :D szakmában jártasakat válaszát várnám (lent)

Figyelt kérdés
Szeretnék belevágni ebbe a cnc témába. Igazából nincs nagy rálátásom, nem ismerek senkit aki ebben dolgozna, de úgy hallottam elég jól el lehet helyezkedni vele, és a fizu sem rossz.... Szóval 24 éves vagyok, majdnem műszaki informatikus diplomám lett (4 tárgy hiányzott :S), AUTOCAD-ben, SOLIDE EDGE-ben, jól rajzolok, szeretem is, programozás szigorlat van, az is megyeget :D NC-CNC, forgácsolás, marás és hasonló téren sajnos semmi előéletem nincs, de nem tartom magam hülyének, gyorsan tanulok... :D Szóval ha lenne itt vki aki ebben dolgozik akkor örömmel venném ha tudnék beszélni vele egy kicsit komolyabban is :D De véleményeket is szívesen fogadok. (ilyeneken jót fogok nevetni: mennyéé lapátolni köccsög... XD ). plss jelentekkezetek :D köszi
2010. júl. 16. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Apám forgácsolóként van "bejegyezve", de gyakorlatilag minden ilyenhez ért. :D Van egy kis pici CNC-je, de vele sajna nem fog összejönni a beszélgetés. :D Mi mindenre vagy kíváncsi? :D
2010. júl. 16. 23:08
 2/6 A kérdező kommentje:

2. külön köszönöm, értékelem :D

1. Igazából minden :D érdemes-e nekiállni így ahogy vagyok, milyen a helyzet munka terén, meg ilyenek :D

2010. júl. 16. 23:40
 3/6 anonim válasza:
Szia. Igen, érdemes belevágni nagyon jól lehet vele keresni és könnyű elhelyezkedni, és nem kell megszakadni. Ha van tapasztalatod, akkor meg kapkodnak utánnad a cégek. Nos én fémforgácsolóként kezdtem, utánna CNC programozó lettem, majd CAD CAM informatikus. Több cégnek is írok programokat 2.5D 3D-ben, tervezek, ha bármi kérdésed van írj nyugodtan, segítek... Üdv.
2010. aug. 4. 17:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Hello

Hát kérdésem az lenne xD Szóval akkor ha jól olvasok a soraid között, akkor először a forgácsolást kéne erőltetne, aztán utána a cnc programozást?

2010. aug. 5. 08:58
 5/6 anonim válasza:
Így van, mivel ha elmész egy tanfolyamra ott az alapokkal nem foglalkoznak és nem fogod tudni, hogy milyen anyagot milyen technológiával(fogás, előtolás, fordulat) lehet megmunkálni, milyen tulajdonságaik vannak az egyes anyagoknak, ötvözeteknek, forgácsolási idők, fő idők szerszám éltartamok kiszámítása stb... ez mind az alap, ezek nélkül nem leszel jó szaki. Ez után jöhet a CNC, majd a programozás, 2D, 2,5D, 3D, utánna CAD CAM szoftverek. Ez hosszú rögös út, de ha belevágsz nem érdemes lemaradni egy bizonyos szinten, minél több ideje csinálod annál jobb leszel benne, és csillagászati összegekért fogsz elkelni a munkaerő piacon. Végig kell járni a létrafokokat, nem lehet a háztetővel kezdeni, kellenek az alapok.
2010. aug. 6. 19:49
 6/6 A kérdező kommentje:
tuti :D köszönöm szépen a kimerítő választ :D
2010. aug. 8. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!