Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ebben a kódban hogy van ez az...

Ebben a kódban hogy van ez az egész?

Figyelt kérdés

Most kezdtem a programozást tanulni és pár dolog már megy, de ebbe a feladatba beletört a fogam és nem tudom megoldani és egyelőre meg se tudom kérdezni a tanárt, mert betegen vagyok itthon.

A bekérés meg kiírás oké, azt értem, illetve a változó deklarálást is.

[link]

Erről van szó.

1. Aztán van az a rész, ahol az "n" változó után van a "int hossz = n.Lenght" parancs vagy függvény.

A neten azt írják, hogy a string karakterszámát nézi(ez a program azt vizsgálja, hogy egy számosztható e 3/9/4 esetében.)

Most az hogy kerül ide?Ez egy oszthatósági feladat, minek a karakterszám?

2.Az if után van az int i.

Az is honnan kerül ide?

Jól gondolom, hogy akkor hozza létre és majd így lépteti magát, mert ugye ott van a "++" szimbólum is és egyenként vizsgálja a számokat.

3.osszeg=osszeg+Convert.ToInt16(n[i])−48;

Ide minek a végére a 48?

Köszönöm a segítséget.

2019. okt. 14. 12:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem vagy képes feltenni egy normális kódmegosztó oldalra, ahelyett, hogy ezzel a reklámokkal, vírusokkal teli hülye kepkuldes-re teszed fel?
2019. okt. 14. 12:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"Most az hogy kerül ide?Ez egy oszthatósági feladat, minek a karakterszám?"

1. Mert ez a program úgy nézi meg az oszthatóságot, mint ahogy általános iskolában szokták a tanulók. Összeadja a számjegyeket. Max anyni értelmét látom, hogy így jó nagy számokat is tud kezelni (mivel maga a szám string-ként van beolvasva), bár lehtne használni BigInt-et is.

2. Itt nem értem mi a kérdésed.

3. a 48 a '0' karakternek az ASCII kódja.

TEhát ha azt irják be, hogy 9 stringként, az számént 57. Ebből le kell vonni a 48-at, hogy 9 legyen. Persze elég csúgya ez a kód, de hát alapszinten elmegy.

2019. okt. 14. 13:34
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Legközelebb kódmegosztót fogok használni :)

2019. okt. 14. 13:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez talán választ ad a kérdések egy részére:

"3-mal osztható az a szám, melynek számjegyeinek összege 3-mal osztható.

4-gyel osztható az a szám, melynek a két utolsó jegyéből alkotott szám osztható 4-gyel

9-cel osztható az a szám, melynek számjegyeinek összege 9-cel osztható"

[link]

2019. okt. 14. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!