Ebben a kódban hogy van ez az egész?
Most kezdtem a programozást tanulni és pár dolog már megy, de ebbe a feladatba beletört a fogam és nem tudom megoldani és egyelőre meg se tudom kérdezni a tanárt, mert betegen vagyok itthon.
A bekérés meg kiírás oké, azt értem, illetve a változó deklarálást is.
Erről van szó.
1. Aztán van az a rész, ahol az "n" változó után van a "int hossz = n.Lenght" parancs vagy függvény.
A neten azt írják, hogy a string karakterszámát nézi(ez a program azt vizsgálja, hogy egy számosztható e 3/9/4 esetében.)
Most az hogy kerül ide?Ez egy oszthatósági feladat, minek a karakterszám?
2.Az if után van az int i.
Az is honnan kerül ide?
Jól gondolom, hogy akkor hozza létre és majd így lépteti magát, mert ugye ott van a "++" szimbólum is és egyenként vizsgálja a számokat.
3.osszeg=osszeg+Convert.ToInt16(n[i])−48;
Ide minek a végére a 48?
Köszönöm a segítséget.
"Most az hogy kerül ide?Ez egy oszthatósági feladat, minek a karakterszám?"
1. Mert ez a program úgy nézi meg az oszthatóságot, mint ahogy általános iskolában szokták a tanulók. Összeadja a számjegyeket. Max anyni értelmét látom, hogy így jó nagy számokat is tud kezelni (mivel maga a szám string-ként van beolvasva), bár lehtne használni BigInt-et is.
2. Itt nem értem mi a kérdésed.
3. a 48 a '0' karakternek az ASCII kódja.
TEhát ha azt irják be, hogy 9 stringként, az számént 57. Ebből le kell vonni a 48-at, hogy 9 legyen. Persze elég csúgya ez a kód, de hát alapszinten elmegy.
Köszönöm a választ.
Legközelebb kódmegosztót fogok használni :)
Ez talán választ ad a kérdések egy részére:
"3-mal osztható az a szám, melynek számjegyeinek összege 3-mal osztható.
4-gyel osztható az a szám, melynek a két utolsó jegyéből alkotott szám osztható 4-gyel
9-cel osztható az a szám, melynek számjegyeinek összege 9-cel osztható"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!