Codecool tanfolyamot megéri elvégezni?
Mi már teljesen letettünk az ilyen gyorstalpaló-tanoncokról, ha ilyent látunk a cv-n, kuka. Interjuztattunt egy tucatot, felvettüni hármat, amiből egytől próbaidő alatt elköszöntünk, másodikat nagyon alacsony béren tartjuk gyakornokként, remélve, hogy egy év alatt ki tudunk nevelni belőle egy junior fejlesztőt. Az utolsót megtartottuk manuális tesztelőnek.
A legnagyobb baj a gyorstalpalósokkal tapasztalatunk szerint, hogy komolyan hiszik, hogy egyből felveszik őket fejleztőnek jó fizuval, pedig a tudásuk nagyon gyér. Egyetemistákkal jobb a tapasztalat, ha tudásuk nem is elégséges, reálisabban látják helyzetüket, hajlanak a kompromisszumra. És sokszor már első év után hasznukat tudjuk venni.
Én elvégeztem náluk az első modult. Python-t tanultunk és hasznos időtöltésnek találtam. Viszont még a nagyobb pénzfizetési kötelezettség (2. modul) felbontottam a szerződést, ugyanis a náluk töltött 3 hónap alatt arra is rájöttem, hogy ahogyan egy korábbi válaszoló mondta: Udemy-ről megtanulod ugyanezt. Ugyanis ez önképzés, egy kis iránymutatást meg valamennyi anyagot (főként external linkekkel) biztosít a CC, illetve code review-okat, ami amúgy nem is lenne rossz!
De a többiek, akik ott maradtak megerősítették, hogy itt már futószalagon képzik a coder-eket, a mentoroknak egyre kevesebb idejük van, így kb azért fizetsz, hogy ott dolgozhass együtt 2-3 emberrel mindig.
Na és nekem ez a része segített nagyon sokat. A többi diák, együtt összeszenvedtünk működő programokat, egész szép kódokat a szintünkhöz képest. Ezt köszönöm a cc-nek.
Na de konklúzió: én fiatal vagyok, elmentem egyetemre infót tanulni. Felvettem és veszek olyan szabválokat pluszban, ami érdekel (pl. iOS fejlesztés) és megtanulom, a gyakorlati órák és az internet alapján. Ez ingyen van. De ha fizetsz érte akkor is egy diplomát kapsz végül a cc áráért és közben munkát is szerezhetsz akármikor.
A diploma időtálló. A cc-s papírra lehet, hogy 10 év múlva senki sem fog ráismerni, emellett nem kapod az alapokat. Igenis szükség van rájuk ha nem informatikai szakmunkás szeretnél lenni! Persze nem állítom hogy cc-vel nem lehetséges hogy architect legyél pl, de vért fogsz izzadni.
Ennek ellenére zseniális kezdeményezés volt ez a bootcamp. Aranybánya. És nem hiába, de mindenki mérlegeljen azért, mielőtt ész nélkül beleugranátok a szerződésbe. Ugyanis elég szigorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!