Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek webfejlesztés...

Szerintetek webfejlesztés vagy programozás?

Figyelt kérdés

Érdekel mindkettő de nem tudom melyikkel mennék többre.

17 éves vagyok programtervezőre szeretnék majd tovább menni.

Webfejlesztésből nyílván jönne a HTML,CSS,Javascript

Programozásból pedig C# vagy Python.

Melyik legyen és miért?

2019. szept. 24. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
A webfejlesztés is programozás.
2019. szept. 24. 20:37
 2/8 anonim ***** válasza:
73%
Mind a kettővel el lehet helyezkedni, menj arra melyik jobban érdekel.
2019. szept. 24. 20:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor webfejlesztés vagy software development?
2019. szept. 24. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

A web alkalmazás fejlesztés a szoftverfejelsztés egy része.

Sztem inkább úgy kéne kérdezned, hogy webfejlesztés vagy asztali alkalmazás fejelsztés vagy egyéb (mobil, IoT, stb...)

2019. szept. 24. 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Mind a kliensoldalon - lásd Javascript - mind a szerveroldalon - lásd PHP, Python, C#, nodeJS, Java,... - vannak programozási kihívások webfejlesztés területén - szóval nincs annyira távol egymástól a két terület.
2019. szept. 24. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Programozás.

A webfejlesztés eléggé telített terület ha a frontend-re gondolsz

A jövő az adatelemzés, üzleti rendszerek, esetleg beágyazott kütyük, robotika stb...

2019. szept. 24. 23:33
 7/8 anonim ***** válasza:

én webfejlesztőként dolgozom főállásban, mellékesben és hobbi szinten játékfejlesztéssel foglalkozom évek óta

nekem a terveim, céljaim és vágyaim alakították így

magamtól kezdtem el programozással foglalkozni, aztán jött a webfejlesztés, mint lehetőség, de rájöttem, hogy számomra túl szűkösek ezek a keretek és az eredeti terveim megvalósításához sokkal többre van szükségem

mellette bizonyos szintű tudásom már meg volt más nyelvekben, szóval elkezdtem hobbi szinten foglalkozni játékfejlesztéssel és programozóként nem olyan nehéz ebben a témában munkát találni, vagy akár hobbi csapatot

de mind web mind játékfejlesztés piacképes, csak egy idő után a web eltudja érni az ember ingerküszöbét, amikor már nincs annyira izgalmas feladat, vagy épp kreatív megoldás

persze 1-1 jó weboldallal ez is még fokozható, de sajnos sokszor 1 kaptafára csinálják a dolgokat és nem sok új igény merül fel, csak egyszerűbb, vagy unalmasabb feladatok

bár kinek mi az izgalmas, nekem az excelbe export, excelből import, email küldés, javascriptes kliens oldali megoldások, ajaxos service hívások........

nekem ezek annyira nem rengetik meg a fantáziámat :)

a játékfejlesztés megint a másik véglet, ott meg rengeteg ágazat van csak programozóként is

de bármilyen szoftverben megtalálhatod a megfelelő kihívást, újdonságokat, megoldásokat

olyat válassz ami hozzád közelebb áll, amit jobban szeretnél, jobban élveznél

2019. szept. 25. 03:02
 8/8 anonim válasza:
Ha programtervezőre mész akkor mindkettőt meg kell majd tanulnod. Egyetem után kell majd csak választanod, addigra meg majd úgyis tudni fogod.
2019. szept. 25. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!