Szerintetek webfejlesztés vagy programozás?
Érdekel mindkettő de nem tudom melyikkel mennék többre.
17 éves vagyok programtervezőre szeretnék majd tovább menni.
Webfejlesztésből nyílván jönne a HTML,CSS,Javascript
Programozásból pedig C# vagy Python.
Melyik legyen és miért?
A web alkalmazás fejlesztés a szoftverfejelsztés egy része.
Sztem inkább úgy kéne kérdezned, hogy webfejlesztés vagy asztali alkalmazás fejelsztés vagy egyéb (mobil, IoT, stb...)
Programozás.
A webfejlesztés eléggé telített terület ha a frontend-re gondolsz
A jövő az adatelemzés, üzleti rendszerek, esetleg beágyazott kütyük, robotika stb...
én webfejlesztőként dolgozom főállásban, mellékesben és hobbi szinten játékfejlesztéssel foglalkozom évek óta
nekem a terveim, céljaim és vágyaim alakították így
magamtól kezdtem el programozással foglalkozni, aztán jött a webfejlesztés, mint lehetőség, de rájöttem, hogy számomra túl szűkösek ezek a keretek és az eredeti terveim megvalósításához sokkal többre van szükségem
mellette bizonyos szintű tudásom már meg volt más nyelvekben, szóval elkezdtem hobbi szinten foglalkozni játékfejlesztéssel és programozóként nem olyan nehéz ebben a témában munkát találni, vagy akár hobbi csapatot
de mind web mind játékfejlesztés piacképes, csak egy idő után a web eltudja érni az ember ingerküszöbét, amikor már nincs annyira izgalmas feladat, vagy épp kreatív megoldás
persze 1-1 jó weboldallal ez is még fokozható, de sajnos sokszor 1 kaptafára csinálják a dolgokat és nem sok új igény merül fel, csak egyszerűbb, vagy unalmasabb feladatok
bár kinek mi az izgalmas, nekem az excelbe export, excelből import, email küldés, javascriptes kliens oldali megoldások, ajaxos service hívások........
nekem ezek annyira nem rengetik meg a fantáziámat :)
a játékfejlesztés megint a másik véglet, ott meg rengeteg ágazat van csak programozóként is
de bármilyen szoftverben megtalálhatod a megfelelő kihívást, újdonságokat, megoldásokat
olyat válassz ami hozzád közelebb áll, amit jobban szeretnél, jobban élveznél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!