"A ciklus a tömbön kívülre mutatott. " Ilyenkor pontosan mi lehet a hiba?
Sajnos a programot nem találom, nem tudom pontosan megmutatni, csak abban vagyok biztos, hogy for cikluson belül egy másik for ciklus ment.
A tanár se tudta megoldani, úgyhogy mondta, hogy hagyjam rá, most viszont nem találom, több hónapja volt.
Engem az érdekelne, hogy miért most?
Álmodtál róla?
Egyébként ha tippelnem kéne, akkor a ciklusszámláló túlszaladt, pl. ezer elemű tömbnél az ezeregyedikre hivatkozott.
Ehhez mindössze a két ciklust és a tömbödet kéne ismernünk. Esetleg próbáld meg újra megírni – ha megint előjön a hiba, be tudod mutatni, ha pedig nem, akkor megvan a jó megoldásod, amelyikkel össze tudod vetni a régit, amikor végre-valahára előkerül. Lehetne éppen bágyadtan ötletelni, hogy hogy mondjuk egy t[10] tömbnek megpróbálod elérni a nem létező t[10] elemét, vagy a ciklusváltozók beállításánál felcserélted a tömb méreteit, de az efféléket a tanárnak illett volna észrevennie, úgyhogy legalábbis valószínűtlen.
Mellesleg kíváncsi volnék, hogy hogyan állapítod meg, ha valaki véletlenül látatlanban bemondja a frankót. Amíg nincs meg az eredeti, addig vagy jót mondott, vagy sem. Keresgélj még.
Szerintem rosszul emlékszel a hibaüzenetre, mert ez így fából vaskarika. Van ciklus, ciklusváltozó, és van a tömb indexelése. Ezek hibái el szoktak különülni egymástól.
Nem ez volt véletlenül? "Az index a tömb határain kívülre mutatott"
Nem tudom, hogy milyen nyelven volt, de gondolom, nem Fortran vagy Matlab, melyek 1-től indexelnek. A legtöbb modern nyelv 0-tól indexel. Ezt fontos tudni.
Példa for ciklus:
(for int i = 0; i < array.size(); i++){}
Könnyen lehet, hogy a középen álló egyenlőtlenségbe beleírtad az = jelet is. Ez így nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!