Milyen megoldást tudnátok javasolni hang-file (wav) parancssori lejátszására a háttérben, (vagy ikonban) Win7- vagy magasabb oprendszereken?
XP alatt könnyen ment a dolog: az ember megkereste a sndrec32.exe, mplayer2.exe, mplay32.exe valamelyikét, mögé biggyesztett egy-két kapcsolót (/play /close formában), mögé írta a lejátszandó wav-file-t, és máris kész volt a dolog.
A Win7 alatt egyik program sem indul el, vagy hibajelzést küldözget. A Win7 felvevője csak mikrofon dugdosása ellenében hajlandó megmutatni magát. Ez sem jó megoldás. Mi lesz jó végre?
1) Kisméretű hanglejátszót, 'portable' változatban nem találtam...?
2) Nagyméretű zenelejátszó sok van, de sokáig töltődnek, és rögvest elfoglalják az egész képernyőt, amint szóhoz jutnak. Ágyúval verébre...
3) Klassz lenne írni egy szkriptet, ami hasznos munkára az oprendszer hangrendszerét, a lejátszandó file-t, mivel ez egy változó, utána indítási paraméterként lehetne.. De itt megakadtam...
4) Lehetne írni egy pár soros Visual Basic programot, ugyanezzel a használattal. De mire én megtalálom, hogyan...?
De jó lenne, ha valaki tudna tippet adni! Ha csak HUF pízért, azt se bánnám, ha egyébként jól teszi a dolgát minden Win7-től feljebb lévő rendszeren... Nekem a szkriptes megoldás tetszik legjobban, de nem tudom, hogy szólítsam meg a hangrendszert...?
Szia.
VBS script ami a windows mediaplayer OCX modulját használja : [link]
A scipt az első paramétert játsza le (ha van első paraméter), és nem csak a Wav filéket tudja lejátszani. Nálam Win7-en működött magasabb verziójú Windows-ban nem tudtam kipróbálni.
Sok sikert. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!