Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Java probléma, miért? bővebbe...

Java probléma, miért? bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szóval.

Minecraft-ba 1.12.2 be optifine-al játszottam,de gyakran crash-elt ki,írván hogy " opengl error,1281,invalid value" meg stb..

Annyi a configomról,hogy gyenge,laptopt,32 bites,már nem is sorolom, tovább,de majd szeptemberre már meglesz egy jó gép ára,és majd veszek egy gépet.

Először azt hittem hogy RAM hiba,ezért hozzá is adtam több ramot az mc-hez,meg a java-hoz is, de nem volt jó,maradt az opengl hiba.

és felkerestem az egész netet,és ugye 2 lehetőség volt,vagy valami baj van a java-val,vagy frissíteni kéne a videókártyámat, a videókártyámat sikeresn frissítettem is,de nem oldódott meg a probléma,ugyan úgy a játékba glitch-elt az egész pálya,meg ugye vannak különféle beállítások is az mc-n belül,mint pl tiszta víz kikapcsolása,vagy open gl crash reports offolása,vagy nem tudom,ilyeneket olvastam,de persze megpróbáltam azokat is,semmi sikerrel.

Úgyhogy mondom én,csak a Java-val lehet a gond,hogy frissíteni kéne a java-t,de nem értettem mert ilyen,hetente van frissítve,mert be van állítva automatikusra,és az a baj,hogy már nem emlékszem hogy,de tényleg du 7 től szptam vele egészen hajnali fél 1 ig,már feladtam,de valami olyasmi lehetett,hogy ugye amikor frissítettem,vagy mi,kiírta hogy már van java a gépen,és a régebbi verzíót kívánom e letörölni,így rámentem a remove-ra,és mikor telepítettem a java-t kiírta az 1603-as error code-ot,és felkutattam az egész internetet,és a java oldalán is volt megoldókulcs,de megcsináltam minden lépésről lépésre,mindig ezt irta ki,ezt a 1603-as hibakódot, aztán felmentem YT-ra,és ott meg azt csinálta a csávó,hogy bement a speciális beállításokba,és a környezeti változókba beírta hogy java8,értéknek meg a java.exe forrását, de volt egy másik oldal is ahol meg a javaw.exe-kellett beírni,megcsináltam mind2-t,de nem tudtam feltelepíteni a gépre. Mindig ezt a hibakódot adta be.

Meg a java oldalán is írták hogy mielőtt telepíteném a java-t akkor előtte a vezérlőpultban töröljem ki a java-t,ott kezdődik a probléma hogy nincs is már a java gépemen,ergo az a lépés részemről mindig kimaradt.

Utána,hogy biztos legyek,letöltöttem a java oldaláról a(z) JavaUninstallTool-t,amit meg is csinált,és kiírta hogy sikeresen kitörölte a gépről,pedig rajta se volt,de mégis kiírta a telepítésnél hogy,áhh,már azt se tudom mit írok.

Annyi a lényeg hogy nincs java a gépemen,és nem is tudom telepíteni, próbáltam már offline-ba,online ba,és mivel 32 bites op rendszerem van,ezért mindig a 32bites java-t töltöttem le, 64 biteset meg se próbálom.Eszembe sincs.

Szóval,értitek mi lehet a gond?

Lehet hogy kisebb apróságokat kihagytam,de már a lényeget leírtam.

Tudnátok segíteni? Már offon vagyok :/

2019. júl. 20. 13:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

"Szóval,értitek mi lehet a gond?"

nem

2019. júl. 20. 14:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Rakd újra a géped és utána telepítsd a Java-t
2019. júl. 20. 14:22
 3/12 anonim ***** válasza:
Mi ez a rettenetes sok rizsa?
2019. júl. 20. 14:32
 4/12 A kérdező kommentje:

3.

Az hogy ha csak annyit írok hogy java error code 1603,akkor abból sokat leszűrsz?

Ha nem tudtok normálisan válaszolni,akkor lehet tovább menni.

2019. júl. 20. 15:24
 5/12 anonim ***** válasza:

OpenGl error: Videó kártyával és annak driverével hozható összefüggésbe.

Frissítsd a videókártyád driverét. Ha ez nem oldja meg a problémát akkor a videókártyád nem támogatja azt az OpenGL verziót amit a Minecraft szeretne. Ebben az esetben egy újabb videókártyára lesz szükséged.

A Java-t meg innen töltsd le:

[link]

Ha 64 bit-es a telepített operációs rendszer akkor a 64bit-es Java -t töltsd mindenképp mert ekkor több RAM memóriát tudsz lefoglaltatni a Minecraftal.

Szerintem ennyi!

A Java telepítési mappája egyébként :

32bit: C:\Program Files (x86)

64bit: C:\Program Files

2019. júl. 20. 20:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Mellesleg, ha beírod a cmd-be hogy : java -version

akkor kihozza hogy milyen verzió van jelenleg a gépeden feltelepítve.

2019. júl. 20. 20:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Az is okozhat problémát ha tele módolod minden sz@rsággal a minecraft-ot.
2019. júl. 20. 20:41
 8/12 A kérdező kommentje:

Első:

Köszönöm szépen a normális választ!

"Frissítsd a videókártyád driverét. Ha ez nem oldja meg a problémát akkor a videókártyád nem támogatja azt az OpenGL verziót amit a Minecraft szeretne. Ebben az esetben egy újabb videókártyára lesz szükséged."

Valószínű hogy ez lesz a gond,mivel már frissítettem a videókártya driver-t,és... nem oldódott meg. :/

itt a pc config-om :

[link]

32 bites a java-m, igen,elég gáz hogy ebbe a világa még létezik egyáltalán ilyen pc config,de majd szeptemberre meglesz a gépem végre.

És megnéztem azt az oldalt is,amit linkeltél, korábban már bedobta ezt az oldalt a mc,mivel volt hogy azt hittem hogy már rajta van a java a gépemen,de nem volt,és kiírta hogy java 8 szükséges,ezért behozta ezt az oldalt.

Második: Java<TM>SE Runtime Environment build 1.8.0_221-b11 es verzió van a gépen.

Egyébként már sikerült visszarakni hálistennek a java-t,annyi volt hogy le kellett töltenem az offline letöltést,és mikozben telepítette fel,ki kellett húznom a netet.

Harmadik: Nem használok semmilyen modot,alap játékkal játszom,nem szeretem a modos sz@rokat :)

egyébként jelenleg két java verzió van a gépen : jre1.8.0_221

és 1.8.0_25

És én a jre1.8.0_221 verziót használom,mivel ennél hozzá tudtam több RAM-ot adni a játékhoz,de az 1.8.0_25-nél már nem.

Egyébként,már be tudok menni a játékba is,csak amikor vándorlok,akkor mindig besz@rik,és fixen,mindig ezt írja ki "OpenGL error 1285 Out Of Memory"

És megint felkutattam az egész netet,és azokat találtam hogy az mc-hez kéne több RAM-ot adni, de én már a java-hoz is adtam RAM-ot,szóval...valószínű hogy ez a probléma,ezen a gépen már nem fog megoldódni.

Pedig régen semmi baj nem volt,bár mondjuk akkor még csak 1.8-1.9 el játszottam.

2019. júl. 20. 22:20
 9/12 anonim ***** válasza:

A gép a ludas.

Először is 64bit-es operációs rendszert kell feltelepítened. Miután ez meglesz felteszed a a 64bites Java verziót és máris több RAM-ot tudsz adni a játéknak. Feltéve, ha van megfeleő mennyiségű RAM memória a gépbe.

pl.: Nekem 8GB RAM van a gépemben és 2GB memóriát adtam a MC-nek. Azóta nem ír ki semmilyen hibát, de nekem is volt probléma az Out of Memory, de csak azért mert 700MB volt korábban beállítva.

2019. júl. 21. 17:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Ja és ezt használd: [link]
2019. júl. 21. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!