Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Amd kártya mellé PhysX?

Amd kártya mellé PhysX?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az iránt érdeklődnék hogy rendben van-e hogyha amd kártya és drivere mellé feltelepítem a PhysX-et is? Mivel 1-2 játék kérné hogy legyen. Ma konkrétan a Dragon Age Origins el sem akart indulni mert elsőnek 1 PhysX dll-t nem talált, aztán mikor letöltöttem és bemásoltam akkor meg azt írta hogy magát a PhysX-et sem találja. Szóval nem baj ha telepítem Amd mellé a PhysX-et?

2019. máj. 18. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Kicsit sem baj.
2019. máj. 18. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:
A játékok szinte kivétel nélkül kizárólag CPU PhysX et használnak, GPU PhysX et legfeljebb a CPU engine mellett, extra effektekhez. Ha kizárólag GPU PhysX et használna pl a dragon age, akkor nem működne egyik konzolon sem, effektíve harmadára csökkentenék ezzel a vásárlóbázist(ha feltételezzük hogy mindenki nvidia gpu val játszaná pc n) minden ok nélkül. Értelemszerűen ezt nem csinálja meg senki, ezért nem volt és nem is lesz soha a PhysX teljesen kihasználva(hacsak nem változtat ezen az nvidia és teszi elérhetővé a hardveres gyorsítást bárki számára, de ez elég valószínűtlen).
2019. jún. 6. 20:56
 3/7 A kérdező kommentje:
2. Válaszoló. Köszönöm ezt a szép kifejtést, úgy ahogy értem is. De még mindig nem tudom merjem-e telepíteni vagy se a PhysX-et mivel amd kártyám van és nem nvidia. Sajnos Dragon Age Origins ennek a hiányában nem is akar elindulni meg van még 1-2 játék ami el-el indul csak kb 10 perc mire elindul mert hiányolják ők is a PhysX-et...
2019. jún. 7. 11:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Elso valaszban megkaptad, hogy nem baj hogy amd kartyad van,

Masodikban pedig, hogy a cpu dolgozik a physX-el, nem a videokartya.

Eleg egyertelmu a helyzet, nem ertem mit olyan nehez felfognod ezen.

2019. jún. 7. 12:17
 5/7 A kérdező kommentje:

3. Válaszoló.

Igen, elsőnek leírtad de a 2. válaszolóval ellentétben eléggé szűkszavúan írtál.

A "felfogásom" meg azért "nehéz" mert családunk egyik barátja pont informatikus és ő azt mondta hogy még véletlenül se rakjak Nvidia PhysX-et az Amd kártyám mellé. Ezért hezitálok. Ezért várnék pro és kontrát és nem csak egy 3 szavas szűk választ mint azt elsőnek írtad.

De köszönöm a válaszokat.

2019. jún. 7. 14:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj, "kicsit sem baj" és "nincs köze a videokártyához" továbbra is olyan dolog, ahol nincs pro és kontra.

Erre gyakorlatilag nem lehet többet mondani ennél:

Pro, hogy el fog indulni a játék

Kontra, hogy foglal vagy 50MB helyet.

2019. jún. 7. 15:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, akkor feltelepítem és meglátjuk mi lesz. Köszönöm a válaszokat.
2019. jún. 7. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!