BIOS-ban hol lehet beállítani, hogy indításkor bootoljon optikai meghajtóról?
Windows 7-et próbálok feltenni, de indításkor nem bootol. Ezelőtt nem volt alkalmam Windows-t telepíteni, nem igazán értek hozzá. Annyit tudok, hogy a BIOS-ban kellene beállítani, hogy indításkor bootolja a DVD-t, de gőzöm sincs, hogy hol. Valaki leírná nekem, lehetőleg RÉSZLETESEN, hogy hol kell beállítani?
Még valami: laptopom van és Vistám (ezzel kaptam, ezért cserélném). Amikor bekapcsolom, legelőször a kijelzőn a Lenovo logót látom, azután rögtön betölt a Windows. A Lenovo logónál már hiába nyomkodok, nem adja be a BIOS-t... esetleg még akkor kellene, amikor még nincs semmi a kijelzőn?
Köszönöm a választ...
Ha az Enter-t nyomom, marad a helyén, ami eddig és nem csinál semmit.
A jobbra/balra nyíl a menük közt váltogat.
Fel/le nyíllal kiválasztjuk a boot helyét.
Oldalt az F5-öt és F6-ot írja, amikkel csupán a már beprogramozottakat lehet felcserélni és mozgatni. De nekem nincs is ott a DVD meghajtó.
Továbbá írja az X-et, amivel szintén nem csinál semmit. :S
Nem, nem találok sehol ATAPI CD-ROM-ot.
Az ODD-vel? Hát megpróbálom...
Ez pofára esés volt, nem működik ez sem.
Első helyre tettem az ODD-t, ezzel azt értem el, hogy le kellett Entereznem a Windows Vistát (hogy azt indítsa, pedig másik nincs is). :S
először is: fontos, hogy RENDSZERINDÍTÓ DVD-ként legyen kiírva a lemez (ha eredeti, akk nem szóltam)
mikor benyomod a bekapcsológombot, legalul kiír vmit, hogy mit kell megnyomnod a BIOS indításához (nálam Del és nem Delete!)
--> minél gyorsabban nyomd meg a gombot, nehogy késő legyen!
itt (nekem) kiad egy kék képernyőt, rajta kb 10 választható pont (alul kiírja, h melyik gomb mit csinál)
itt az elsőre vagy másodikra menj rá (asszem CMOS), és lesz ott olyan, hogy "First boot [?szó?]" <-- erre nyomsz egy entert és kiválasztod a "CD-ROM" opciót (DVD-ROM is lehet, a lényeg, hogy vmilyen lemez...)
ha nem vagy biztos magadban, bátran végignézegetheted, mert csak akkor menti el a változásokat, ha megengeded neki (kilépéskor megkérdezi)
miután elmentetted és kiléptél, újraindul a géped
ez után ha berakod a telepítő dvd-t, remélhetőleg rendesen fogja csinálni, de nem árt az elejére egy kis angol tudás, meg figyelem, mert A GÉP NEM VÁR ÖRÖKKÉ, nehogy elszalaszd, mert akkor indíthatod újra...
a telepítést nem írtad, ezért nem térek ki rá, a laptopokhoz pedig nem értek (még!)
Telepítő lemez be a meghajtóba.
Windows újraindítás, stb. belépsz a Bios menübe (általad csatolt kép, jöjjön be!)
Ekkor, a lefele mutató kurzormozgató billentyűvel, lépegess le a
> 3: ODD HL-DT-ST DVDRAM...-ig.<
> ENTER<
....kicsit vársz, és automatikusan meg kell kezdődnie a telepítésnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!