Nem tökéletes a stream, mi lehet az oka?
Nem rég vettem egy új számítógépet, és az utóbbi napokban elkezdtem streamelni. Elsősorban csak hobbi szinten.
Azonban nem mindig fut megfelelően. Elvileg mindent jól beállítottam. Ebben a posztban leírom a gépem konfigját, a stream beállításokat, hogy milyen játékot streameltem és miket tapaszaltam. Bármilyen választ/segítséget elfogadok, az utóbbi 3-4 napban elég sok videót megnéztem már témában, de hátha itt is tudnak néhányan segíteni.
PC Config:
CPU: Intel i5 8600k
GPU: Gigabyte Geforce RTX 2060 GB
2x8 (16) GB DDR4 3200 mhz Ram (Hyperx)
ALAPLAP: Asrock z370 killer SLI
TÁP: Seasonic focus plus gold 750W
SSD: SAMSUNG 250GB 860 EVO M.2 SATA M.2 2280 MZ-N6E250BW
HDD: TOSHIBA P300 2TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3
CPU hűtő: Be quiet! dark rock pro 4
Igen tudom, nem i7 vagy jobb processzor, azonban a streamhez NVENC kódolást használok.
Először 1080p 60fps-el streamel próbálkoztam, jelenleg visszavettem 720p 60 fps-re, amit 5000 bitrate mellet streamelek. A keyframe 2-re van állítva a preset high qualityra.
Az én monitorom FULL HD-s, azonban természetesen az output felbontást 720p-re tettem
A streamhez a Streamlabs OBS-t használom.
A játék amivel próbálkoztam egyelőre a Fortnite (kövezzetek meg :smile: ). Stream nélkül a gépem akár max beállítások mellett is hozza a 200 feletti fps-t de a 144-et simán (144hz-es a monitorom). Sőt stream közben is hozta az fps számokat rendesen. Most jelenleg visszavettem mindent alacsony beállításra. Valamivel szebben is megy ki az egész streamelve mint első próbálkozásra. Ám néha, nem olyan szép a kép és előfordulhatnak akadások. Van, hogy a játék fagy be, van hogy a streamlabs jelez valamilyen hibát, aminek következtében le is állítja a streamet.
Megnéztem mennyire terhelődik a gép stream+játék közben és a procinak kb az 50-60%-a van kihasználva, videókártyának szintén, a Ramnak is csak a felét használja. Azonban néha mégis vannak fennakadások. Rengeteg beállítást teszteltem már, de valami probléma mindig van.
Én is tudom, hogy az egygépes streamelés nem a legszerencsésebb, de szerintem azért ez nem egy gyenge vas, ahhoz, hogy ne bírja. Ráadásul nem is a leggépigényesebb játékkal próbálkoztam. E mellett még az Apex: Legendsel szeretnék esetleg kísérletezni.
Framedrop is nagyon minimális volt az 1-2 órás streamek alatt. A netemnek is bírna kéne hiszen, a legnagyobb csomag van jeleneg a háztartásban. A speedtest is 700 és 1000 Mbps közötti letöltési és 300 Mbps feltöltési sebességet mér.
Nem várom el, hogy ez a config minden gamet elvigyen fullon 1080p 60fps streamelés mellet, ezzel én is tisztában vagyok, de néztem kisebb streamereket, akik gyengébb config mellett gond nélkül streamelnek, ezért lehet nálam vannak a gondok, vagy windows, vagy esetleg obs beállításokban.
Ezért is írtam hátha valaki tud segíteni, és köszönöm előre a válaszokat. Tudom kicsit hosszúra nyúlt, ha még így is felmerülne kérdés igyekszem mindent megválaszolni, amit tudok.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!