Erre a gépre Windows vista vagy xp?
Szóval a mamámnak van egy régi gépe amit még annó xp vel gyártottak de megfordult már rajta mindenféle operációs rendszer legalábbis két fajta win 7 és win 10 biztosan. A 10 et valami katasztrófálisan vitte és félreértés ne essék a.modern asztali pc men imádom de a bizonyos laptopon a win 7 home premium 32 bit is brutálisan szarululmrg a konfig a következő.
Intel Dualcore 2 mag
2 Giga ram
Csak windows jöhet szóba!
Ja és 70 valahány giga 1 partíciós hdd
egyszerü
tedd rá a vistát, ha lassú, akad, akkor tedd rá az xp-t
"Csak windows jöhet szóba!"
Miért?
A kedves mamád (akit ezúton üdvözlök, további hosszú boldog életet kívánva neki) - gyanítom neki lenne a gép - csak Windowson futtatható játékokkal játszana?
Szereti a vírusfertőzött géppel járó izgalmakat?
Netalántán fél a pingvinektől?
Én amondó vagyok, hogy szimpla irodai/otthoni multimédiás célokra ilyen géphez valamilyen kisebb gépigényű ablakkezelővel - LXDE, Openbox, XFCE - ellátott Linux-disztribúciót - Debian, Xubuntu, Lubuntu, Linux Mint XFCE - tennék fel.
Windows 7 megpróbálhatod, de rövidesen megszűnik a támogatás.
Megjelenítésnél az Aero effektet (fejből írom remélem jól emlékszem) érdemes kikapcsolni és "klasszikus Windows"-ra tenni a témát.
2 giga RAM bőségesen elég kell hogy legyen a Win 7-nek, biztos hogy nem azért akadt.
Szerintem a proci is elég, amit én valószínűbbnek gondolok, hogy döglődik a HDD. Legalábbis az én hasonló korú PC-im mindig ezzel küzdöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!