Hogyan lehet eltávolítani, vagy legalább láthatatlanná tenni a Power Shell és XBox alkalmazásokat a Windows 10-ben?
Szia!
Norbi vagyok ismét. (jasko.norbert@pr.hu-ra) ha írsz akkor TeamVieweren tudok segíteni ha gondolod.
Nagyon köszönöm a segítő szándékot, de ennyit nem ér a "probléma". Ha kínált volna a Windows valami egyszerű, az átlagos user számára is könnyen kivitelezhető megoldást, akkor oké, de ilyen mélyen nem szeretnék turkálni a rendszerben emiatt. Inkább megbékéltem az XBox-al. :) Valami oka biztos van, hogy nem kívánták egyszerűen eltávolíthatóvá tenni, mint sok más szolgáltatást. Mindössze azt csináltam, hogy letiltottam a services.msc-ben a 4 db. Xbox szolgáltatást, amelyik közül az egyik futott is, ki tudja, miért. Itt bármikor vissza is állíthatom, ha valami hiányolja.
A Power Shellt pedig a "Windows szolgáltatások be- és kikapcsolása" ablakban offoltam, aminek egyébként vajmi kevés hatása volt, mert ugyanúgy elindul így is. :)))
Köszönöm a válaszokat!
Mivel a saját gépemről nem akarom eltávolítani, ezért akkor nézzünk egy másik módszert:
$apps = ('XBOX',
'Microsoft.Xbox.TCUI',
'Microsoft.XboxApp',
'Microsoft.XboxIdentityProvider',
'Microsoft.XboxGameOverlay',
'Microsoft.XboxGamingOverlay',
'Microsoft.XboxSpeechToTextOverlay',
'Microsoft.XboxGameCallableUI')
foreach ($app in $apps) {
Get-AppxPackage -name $app | Remove-AppxPackage
}
Kipróbáltam. Így ahogy van, bemásoltam a power shell-be, aztán zöld nyíl. Azt írta ki, hogy valami eltávolítás nem sikerült:
Viszont az xbox ikon eltűnt a startmenüből. A szolgáltatások között ott van továbbra is az xbox, igaz, letiltva, mert letiltottam. Így már nem is zavar. :)
Az utolsó komponenst a listából nem tudta eltávolítani:
'Microsoft.XboxGameCallableUI' (lehet azért, mert nem létezik), de a többit elvileg lekapta a gépedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!