Hogyan lehet eltávolítani, vagy legalább láthatatlanná tenni a Power Shell és XBox alkalmazásokat a Windows 10-ben?
Szia! :)
PowerShellt azt nem tudom, de az szerintem annyira nem zavaró. :)
XBox alkalmazást pedig PowerShellben tudod el távolítani.
-------------------------------------------------------
Alkalmazások eltávolítása:
Get-AppxPackage -name “Microsoft.3DBuilder” | Remove-AppxPackage
===================
XBOX
Microsoft.Xbox.TCUI
Microsoft.XboxApp
Microsoft.XboxIdentityProvider
Microsoft.XboxGameOverlay
Microsoft.XboxGamingOverlay
Microsoft.XboxSpeechToTextOverlay
Microsoft.XboxGameCallableUI
A powershell-t ne akard eltávolítani, arra szükség van.
Az xboxot pedig ahogy az első írta
Köszi!
1-es : Ajjajjj, rosszul kezdődik, azt se tudom, hová kell ezt beírni, és hogyan. :))) Van 2 alkalmazás, WinPowerShell és WinPowerShell ISE. Melyikbe kell beírni, és mit kell vele csinálni? Csak egy enter?
2-es:
"A powershell-t ne akard eltávolítani, arra szükség van."
Mi szükség van rá? Más, fontos alkalmazások függnek tőle?
Köszönöm, az ikon törlésének módjával tisztában vagyok (telepített progik felesleges ikonjait már törölgettem ki a fájl helyének megnyitása után), de pl. az XBox-nál nincs ilyen lehetőség.
Szóval a power shell az kell? De mi a funkciója, számomra, aki azt sem tudja, hogy mire kell használni? :)
Esélyes,azzal is tudsz programokat törölni a gépről..
Ne részletezzünk csak óvatosan, érzékeny rendszer a Windows ha valami nem ügy működik ahogy elképzelték gondja lehet a későbiekben...
Ha más nincs a services-ben tiltsd le az Xbox alkalmazásokat ha számodra felesleges.
Nyiss egy parancssort és add ki a következő két parancsot:
cd %windir%
dir *.exe /s
...na ebből a powershell.exe csak 1 darab
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!