Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell/lehet két partíció...

Hogyan kell/lehet két partíciót létrehozni?

Figyelt kérdés
2008. nov. 8. 10:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, windows, linuxot, vagy MAC-et használsz, windows alatt használhatsz különböző partícionáló programokat pl partition magic, ezzel anélkül tudsz 2 partíciót létrehozni, hogy az egyikről eltűnne az adat (csak a szabad területből csinál egy partíciót). Vagy windows telepítés kövben is létre tudsz hozni több partíciót... linux alatt grafikus felületen Enterprise Volume Management System (EVMS) a programmal, vagy terminalban parancsok segítségével, mac-en telepítésnél van egy tools menüpont (azt hiszem) és azon belül is van egy beépített partícionáló, grafikus felülettel
2008. nov. 8. 11:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Windows-t használok. A partition magic magyar nyelvű program? Sajnos, angolul nem tudok. "Egyébként" nagyon köszönöm a segítséget!
2008. nov. 8. 11:12
 3/6 A kérdező kommentje:

Mostlátom a google-n, hogy angol nyelvű.

Win xp-m van, a lemezkezelővel nem tudom ezt megcsinálni?

Ha igen, hogyan?

2008. nov. 8. 11:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az xp nem képes a beépített lemezkezelőjével a használt partíciókat módosítani, ezt csak vista alatt tudnád megoldani.

A Partition magic nem magyar nyelvű, amúgy ha nem igazán vagy hozzáértő, inkább kérj meg egy ismerőst. Az ilyen műveletek nagy adatvesztési kockázatúak, amely csak hatványozódik az avatatlan kezekben.

2008. nov. 8. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Van egy ingyenes utólagos particionáló:

[link]

De valóban adatokat veszthetsz, akkor meg jobb lementeni az adataid...viszont így meg jobban jársz ha újra rakjátok at xp-t, két particíót létrehozva...szerintem így a lebiztonságosabb...

2008. nov. 8. 16:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!Az Easeus-al megcsináltam a két partíciót.
2008. nov. 9. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!