Érdemes letiltani a frissítéseket Win10 rendszeren?
10 -es esetén egy rémálom a helyzet...
Lényegében egy folyamatos teszt verziós rendszer.
Az MS annyira lerontotta az egész frissítési rendszerét, annak tesztelését... hogy a legutóbbi nagyobb Win7 -es frissítés is sok embernek gondot okozott. (pl. vállalati szinten ahol központi KMS licensz van)
A Windows 10 -ről meg annyit, hogy elmúlt 1.5 évben tragédia követte tragédiát.
Ha telepíteni akarod mindenképp a még viszonylag stabilnak mondható 1709 -es verziót, és blokkolni a frissítést az új rendszerre.
Meg próbálhatod persze a legújabbat is, de ne lepődj meg ha bizonyos dolgok érdekesen működnek, ha működnek.
Nem egy Windows 10 van, kb. fél évente kierőltet valamit magából az MS mint ahogy azt sok linux rendszer is teszi.
Viszont kettő közt a nagy verzió váltás közt vannak frissítések, és persze utána is.
DE! Ha nem akarsz szenvedni a kapkodva kiadott új Windows 10 -től, mert több hibát rakta bele mint javítottak, akkor célszerűbb egy korábbi kiadást használni, és csak a biztonsági frissítéseket, javításokat telepíteni.
Szóval nem azt mondtam a #2. hozzászólásba hogy ne telepítsd frissítést, hanem azt, hogy ne a legújabb Windows 10 -et telepítsd, hanem egy már foltozgatott verziót, mint ahogy a Linux esetén is LTS -t érdemes.
És ez csak Október óta, egy olyan fórumon aminek cikk szerkesztője amúgy kicsit MS felé hajlik.
A Windows 7 esetén pedig erre céloztam:
Köszönöm!
Hú, az azért nem semmi, ami az egyik általad linkelt cikkben van:
"Az Októberi Frissítés a jelek szerint települése során törölheti a felhasználók adatállományait: köztük pótolhatatlan képeket és dokumentumokat is, méghozzá végleg."
Úgy látom, a félelem erősen jogos a frissítésekkel szemben. Én sosem frissítettem, Win7 SP1 x64 van a gépemen.
(Tényleg, létezik a win7-hez SP2?)
Az általad stabilnak mondott Win10 1709-es verziót hogy tudom telepíteni? Ha veszek egy jogtiszta win 10-et, el tudom dönteni, melyik települjön?
Licenszt tudsz venni, és annak megfelelően Home / Pro verziót telepíteni...
A Windows 10 verziói közt válogatás már nehezebb, mivel a legújabbat adja az MS letöltésre.
Viszont pl. itt: [link]
Le lehet tölteni érintetlen telepítőt.
Maga az Update teljes kikapcsolását viszont nem javaslom.
Oké, router mögött, ésszel használva minimális a kockázat hogy gond lenne.
DE! Biztonsági frissítéseket, akár még csak manuálisan is érdemes telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!