Excel grafikon. Lehetséges, változó tartomány?
A táblázatba máshonnan, képletekkel kerülnek adatok. Az adatok mennyisége változó.
Ha az utolsó értékes adat után teljesen üres mező következik, akkor a grafikon szépen végződik.
Ha képlet van az utolsó értékes adat után – aminek az eredménye bármi, akár ”” is lehet -, akkor a grafikon „letörik”.
1.) Próbáltam, de nem tudok képlettel olyan eredményt adni, ami ne okozna „letörést”. Lehet ilyet?
2.) Megoldásnak gondoltam, hogy a tartomány indirekt adattal legyen megszabva – amit elő tudok valahol állítani, az értékes sorok száma alapján -, de nem sikerült elfogadtatni. Lehet valahogy?
Munka1 lapon gyűlnek az adatok: [link]
Munka2 lapon kiválaszthatók Munka1 lapról adatok, ehhez grafikon készül: [link]
A grafikon tartománya a várható maximális adatmennyiséghez van megadva, ha a táblázatba kevesebb adat kerül, akkor „letörik”: [link] Itt 0-kal töltöttem fel a mezőket, mivel képletek vannak bennük, valamilyen eredményt adniuk kell. Ha ”” az eredmény, akkor is így viselkedik; de az nem látszódna, ezért jelenítettem meg 0-kat.
Ha az értékes sor utáni mezőt teljesen üressé teszem (a képletet is kitörlöm), akkor rendben lesz a grafikon: [link] Persze, kézimunka helyett az kéne, hogy a grafikon tartománya változzon rugalmasan, ehhez, az én tudásom szerint, indirekt adatot kéne használnia, de nem fogadja el.
2007es vagy 2010es officetól van már táblázat formátum. Plusz PIVOT tábla is.
Az tudja amit szeretnél. Még sokminden mást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!