Melyik a legegyszerűbben kezelhető magyar nyelvű képszerkesztő program?
Letöltött képet szeretnék kicsit átformázni. Semmi komoly, csak más hátteret és keretet akarok adni a képnek, illetve tükrözni. Van erre mód, a képminőség romlás nélkül? Ha word-be leveszem a hátteret, átmásolom paintbe, nagyon sokat romlik a minőség :/
Word-be pedig csak dokumentumként engedi elmenteni.
„Semmi komoly, csak más hátteret...”
Adott esetben a háttércsere éppen a zűrösebb dolgok közé is tartozhat, ez teljesen a képtől függ. Mindenesetre a Gimp segítségével elég jól elvégezhető. Sokkal egyszerűbb kezelésű program például a Phoxo, aminek persze velejárója, hogy nehezebb vele szép munkát végezni. Keret levágására, tükrözésre bőven elég a PhotoScape, vagy valamelyik nézegető (IrfanView, XnView, Faststone).
Megjegyzés: Wordben képet szerkeszteni értelmetlen, Paintet használni mazochizmus.
Köszönöm a segítséget :)
Ránézek majd az általad írt programokra. Ezek egyébként letöltősek, vagy online programok?
Word-be próbáld ki. Nagyon durván szépen körbe vágja. Egy gombnyomás az egész. Ha gondolod küldök linket, kb fél perc alatt minden megvan. Csak ugye ott nem lehet kép formátumba menteni, ez a bajom vele. Képkeret is egy gombnyomás. Ha onnan átmásolom a paintbe (2 gombnyomás), ott a tükrözés szintén 2 gombnyomás :))
Csak amikor elmentem..... Nem azt mondom hogy fúúú de sokat romlik a kép.... De akkor sem olyan éles.
Lehet hogy ennyi módosítással nem is fogok olyan programot találni, ahol ne romlana ugyanennyit :/
Szerintem soha se jutott volna eszembe képszerkesztéshez Wordöt használni :D Mindenesetre néztem egy tutorialt, tényleg érdekes, bár valószínű nem fogom élesben alkalmazni soha :D
Sokan istenítik az ingyenes Gimpet, mint a Photoshop alternatíváját. Bevallom én talán egyszer ha kipróbáltam, de ha ennyi embernek tetszik, olyan rossz nem lehet.
Továbbra is hangsúlyozom, hogy képszerkesztést képszerkesztővel érdemes csinálni, mégpedig lehetőleg asztali gépen, rendes méretű monitoron. Az említettek mindannyian telepítendő programok, itt találod őket:
[link] (de a gimp.hu-ról is indulhatsz, ott PDF-tankönyvet is találsz hozzá)
A nézegetők közül, őszintén szólva, csak az IrfanView-ról tudom egészen bizonyosan, hogy van hozzá magyarítás (külön kell letöltened, az oldal Languages lapjáról):
Esetleges online szerkesztőként ezt javaslom: [link]
Valójában még mindig nem tudom, mit akarsz pontosan, de elszórakoztam azzal, hogy egy divatfotót megagyusztáltam egy olyan ronda kerettel és háttérrel, hogy muszáj legyen átszerkeszteni. A keret- és háttérváltoztatás két értelmezésben (Gimppel):
Wordben jobb klikk a képen és ott szerintem lesz mentés képként.
Amúgy a Paint.NET egyszerű és tud magyarul. (Közel sem tud annyit mint a GIMP)
@#5:
Mindenesetre jó, hogy megemlítetted, mert a másik véglet Phoxónál azért lényegesen komolyabb. Ennek is iderakom a linkjét:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!