Régi laptopra milyen Windowst?
Egy mezei 2 magos 2GB Rammal felszeret régi laptopra milyen op rendszert tennétek?
Én így gondolom:
2GB RAM alatt Win XP
2-3GB RAM Win 7 Starter
4GB RAM Win7 (x64)
4GB felett Win10
Köszi előre is :)
Látatlanban: Win 7-32 bit.
Ne csak a memória mennyiséget nézd, hanem az összes hardver támogatottságát, a gyártó honlapján.
8.1 vagy 10.
Régebbi gépem van szintén, és a 7-hez viszonyítva, nálam ezek jobban futottak.
Rendben akkor az XP felejtős :)
Köszi az infókat.
Én mindenképpen win7 32 bitest javaslok. A normális Win 7-et, nem a startert.
De egyébként nagyjából rendben van a felosztásod a win 7 startert kivéve.
"W7 Ultimate"
Minek?
Az nagyvállalati ügyfeleknek szánták.
Szimpla otthoni felhasználó nem fog többet profitálni belőle, mint egy Professional vagy egy Home Premium változatból - csak erőforrásokat emészt fel feleslegesen.
Hát ha rám hallgatsz, akkor meg sem próbálod Win7 nél újabbal!
Hogy miért? Mert ezek még 2 GHz körüliek voltak két maggal, és örülhetsz ha már a Win7 alatt nem "hal meg".
Nagyon be fog lassulni, pluszban pedig túl is melegedhet!
Nem csak a RAM-tól függ, mint ahogy azt te gondolod!
Win7-ből nyugodtan rakd fel a Professionalt, ha azt nem bírja el, akkor a Startert sem fogja!
Én maradnék az XP-Professional SP3-nál. Hiába raksz tunning-motort egy trabant kaszniba, szét fogja tépni!
Nem csak a RAM mennyisége számít, sőt. Figyelembe kell venni a komplett gép életkorát. Amire egyébként XP illene, oda mindenképp csak Linux ajánlott. Kivétel, ha retró gépről van szó.
A 7 még mai is megállja a helyét, de mellé már érdemes a Linuxot is feltenni ismerkedés céljából, mivel a 7 támogatása 2020 elején véget ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!