Mi kellene ahhoz, hogy kicsit jobban az orrukra nézzenek a nagyobb torrentoldalakra itt Magyarországon? Mi hiányzik és miért nem lépnek?
Már sorry, de veszek egy telefont.fizetek jogdíjat nem keveset mert elvileg lopni fogok filmet. Veszek egy pen driveot jogdíjat fizetek. Veszek egy külső merevlemezt jogdíjat fizetek.
Ezzel megvaltottam a jogdijakat.
Innentől itthon legális.
Ezeket nem mi találtuk ki hogy így működjön.
"te szerzőijog védő vagy, vagy csak simán házmester, és a héten még nem jelentettél fel senkit?"
Bocs, de ez nekem szólt?
Ha igen, akkor vissza kell utasítsam argumentum ad hominem vagdalkozásod.
Én pusztán szakmai - informatikai és jogi - szempontból vizsgálom a kérdező által felvetett kérdést.
"hogy miért kell nekem megint kifizetni teljes áron a filmet, ha csak a hordozó változik?"
Mert nem csak megnézési/használati jogot veszel, hanem mint terméket (egy adathordozót rajta szerzői jog által védett művel).
Egy koncert-/színházjegyet sem használhatsz fel többször, ugyanazon a tartalmú előadásra.
Ez a 21. századi előfizetéses "megveszem és akárhányszor, akárhol használom"-világából visszanézve kissé furcsának tűnhet, de ezek még 20. századi megoldások.
#11: Az adathordozói díj arra szolgál, hogy te magadnak audiovizuális műveket tárolhass magáncélra - lásd 1999. évi LXXVI. törvény, IV. fejezet.
Az így szerzett műveket nem töltheted fel/oszthatod meg/sugározhatod, nem másolhatod és bocsájthatod kereskedelmi forgalomba, nem vetítheted/játszhatod le nagy nyilvánosság előtt - lásd 1999. évi LXXVI. törvény, III. fejezet.
"engem az érdekel miért nem néznek rájuk?"
Vegyük például az "enkór" esetét:
1. Mert nehéz őket elkapni.
A domain tulaja rejtett, a szerverek külföldön vannak, a közösség zárt
2. Mert nem tárolnak szerzői jog által védett tartalmakat.
3. Mert a jogtulajdonosoknak lehetőséget biztosítanak az inkriminált tartalmak eléréséhez szükséges adatok eltávolítására.
#17: az a baja, hogy nem tag, és savanyú a szőlő. Ha nem érdekelné az oldal, leszarná hogy mi van vele. Ha tag lenne, tudná milyen előnnyel jár a használata és nem az érdekelné hogy milyen jogszabályok vannak betartva.
De mivel nem tag és nem is hívja meg senki, ezért marad furkálódás meg rosszindulat, hogy ha neki nem jó akkor más se élvezhesse.
"ncore-ocska" - Ennél tipikusabb ragozás nincs a magyar nyelvben, mikor valaki úgy próbálja a saját helyzetét és jelentőségét felnagyítani lényegi érvek és indok nélkül, hogy lekicsinyli azt amitől tart vagy ellenszenves neki.
nem neked szólt #13, hanem a kerdezőnek
nem volt benne vagdalkozás, pontosan tudtam mit írok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!