3ds Max-al mennyi idő míg egy átlagos ember megtanul modellezni annyira, hogy munkát is találjon vele?
Szerintem is kényelmesebb a Blender, tetszik a billentyűkombinációs módszere és nem bonyolítja feleslegesen túl a dolgokat. Nyilván ízlés kérdése is. :)
Egyébként sajnos még nem, előtte 2D-s rajzfilmstúdióban dolgoztam, de ott is megvan ugyanez. Előtte nem használtam a szoftvert, amit ők, pár nap alatt megtanították. Végül nem igazán tetszett 2D-s vonal, úgyhogy most én is épp átképzem magam 3D-re.
A YouTube-os tanulás zsákbamacska tud lenni, főleg ha nem valami jól képzett a "tanár". Nem tudom, hogy ismered-e, de ha maradsz a Blendernél, nagyon tudom ajánlani a CG Cookie-t, olcsó, de nagyon megéri az árát.
Egyet ertek az elozo válaszololoval, szerintem is Blenderezz inkabb. Sokan nem szeretik, fikázzák a programot, mert, hogy nem lehet vele melot szerezni, nem jo a kezelofelulete stb stb. A kezelofeluletet ugyan valoban nehezebben lehet megtanulni egy olyan ember szamara aki Max-al kezdte es ahhoz szokott hozza viszont ez vica versa szerintem. A Blender kezelofelulete arra hajaz, hogy minel gyorsabban tudj dolgozni a gyorsgombok elsajatitasaval. Ha ezeket a gyorsgombokat memorizalod, olyan konnyedseggel fogod oket nyomkodni mint egy zongoramuvesz. :D Tudnek emellett meg emliteni ezer meg egy ervet, de a legvegen nem valtoztat a vegen, mindegy ki mit hasznal, ha o az adott programot preferalja. Az meg hogy Blenderrel nem lehet munkat talalni, hulyeseg. (Blenderbol elek meg) Ha meg tenyleg mas program kell egy adott cegnek, ha mar tudsz hasznalni egy programot, 1 honap alatt szerintem atallsz egy masikra.
Kezdoknek mindenkepp a Blendert javaslom, mivel rengeteg tutorialt ersz el online, ingyenesen. Tovabna ugye a program is ingyenes. En elegge ellene vagyok ezeknek a tanfolyamoknak, bar ez is szemelyfuggo. A legnagyobb elonye talan az, hogy a tanaroktol szemelyesen is segitseget tudsz kerni. Viszont en csakis ezert nem cserelnem le az ingyenes tutorialokat, meg neten is talalsz olyanokat akik szivesen segitenek (pl magyar 3d-s FB csoportok, vagy reddit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!