Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » TS fájlból mkv-ba már működik...

TS fájlból mkv-ba már működik a konverzió avidemux-al, de miként lehetne még kivágni-átugratni a több darab reklámot is ami nem a felvétel elején, vagy a végén van?

Figyelt kérdés

Avidemuxal az mkv-ba mentés már működik, de ha kertévés műsort veszek fel, telenyomják reklámmal, ami nekem nem kell. Mivel lehetne ezt kiszedni, hogy ne legyyen fölösleges minőségrontó plusztömörítés? (Avidemuxal lehetne mondjuk filmblokkonként kimentegetni, majd végül összefűzögetni, de ezt maceráltnak érzem. Egy lépésben nem tudja? Vagy ahogy a soundforge-a hangot, egyszerűen átugorni a nem kívánt részt?)

Jó lenne még a ts fájlban benne levő feliratot is exportálni srt-be, (főleg vágással egyidőben) de ezt végképp nem tudom hogyan. Nem szeretem, ha az mkv-ban van beleégetve.

2018. szept. 17. 23:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem kell konvertálni, elég átírni a kiterjesztését, pl. .mp4 -ről .m4v -re , vagy .avi-ra.

Vagy az MKVToolnix-al csinálunk belőle .mkv-ét. Ilyenkor sem történik konvertálás.

2018. szept. 24. 19:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Ha átírjuk avi-ra akkor mi is történik? bármi le tudja játszani?
2018. szept. 24. 20:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Semmi nem történik! A kiterjesztés átírása egy semmire sem jó művelet. A kodek nem változik a konténerformátumot meg nem így kell megváltoztatni...
2018. szept. 24. 20:08
 14/15 anonim ***** válasza:

"A kiterjesztés átírása egy semmire sem jó művelet"...

Ez a legtöbb esetben igaz is, de előfordult pályafutásom alatt, hogy olyan hibával találkoztam, amikor a Premier Pro CC2017 egy már folyamatban lévő, félkész project megnyitása után nem töltötte be a hangsávokat.

Elsőre az jelentett megoldást, hogy az összes videót ami a projectben szerepelt át kellett nevezni .mp4-ről .m4v-re.

De ez az eljárás nem bizonyult végleges megoldásnak, mert ez a hiba később is jelentkezett a már átnevezett .m4v formátumnál is.

Később az újra "streamelés" hozott megoldást a MPEG_Streamclip_1.2, vagy az MPEG_Streamclip_1.2.1b6

programokkal.

Tervezek egy tutorial videót készíteni a végleges megoldásról ami a Premier hanghibáját orvosolja.

2018. szept. 25. 09:01
 15/15 A kérdező kommentje:
Oké, de az egy másik kérdéshez tartozna. Itt direkte hótegyszerű cucc kerestetik, 1 feladatra.
2018. szept. 25. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!