Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programmal tudok egy...

Milyen programmal tudok egy ilyet megcsinálni?

Figyelt kérdés
Egy képre szeretnék egy írást hogy eltűnjön , utána visszajöjjön az írás(gif). Lehetőleg valami tutorial is jó lenne és valami ingyenes program mert photoshoppot én is tudom.

2018. aug. 25. 21:00
 1/2 tabaki ***** válasza:
100%

A Gimp alkalmas rá. A fázisokat külön rétegekként szerkeszted meg, azután a File → Exportálás menüpontban .gif kiterjesztéssel mented a képet. A megjelenő ablakban bepipálod az „Animációként” jelölőnégyzetet, beállítod az egyéb opciókat, és okézod.

A lényegesebb opciók:

Késleltetés a képkockák közt, ahol nincs megadva: Az animáció általános kocka/másodperc (FpS) értéke. Azért van ilyen bonyodalmasan leírva, mert hasznos lehet, ha bizonyos képkockákat ettől eltérő ideig vetítesz. Az egyedi vetítési hosszokat még szerkesztés közben, a Rétegek ablakban, az adott réteg neve után zárójelbe tett értékkel adhatod meg, pl.: (𝟾𝟶𝟶𝚖𝚜). Egyébként, ha a GIFet újra beolvasod, az általánosként mentett hosszok már a rétegnév után írt, beállított értékként jelennek meg.

Képkockák eldobása, ahol nincs megadva:

Rétegenként egy képkocka (helyettesítés): Mielőtt az új fázist kirajzolná, törli az előzőt. Praktikus pl átlátszó hátterű animációknál, ahol nem lenne jó, ha az előző fáziskép ott maradna a figura mögött.

Kumulatív rétegek (egyesítés): Az új fázist a képernyőn hagyott előzőkre rajzolja. Ez hasznos lehet a fájlméret csökkentése szempontjából, ugyanis megteheted, hogy egy alsó nagyobb réteget háttérként használva csak a változó részt takarod le kisebb -- tehát kevesebb helyen tárolt -- rétegekkel.

Ezeket a tulajdonságokat is megadhatod a Rétegek ablakban, a fájlnév után zárójelbe írt (replace) illetve (combine) kulcsszavakkal.

Tutoriált nem tudok linkelni, ehelyett csináltam néhány próbafájlt, amelyeket a Gimpbe olvasva tanulmányozhatsz a fentiek alapján. Amelyeken kisebb rétegeket találsz, azokat exportáltam kumulatív rétegekkel, a többit eldobással:

[link]

A Gimp innen tölthető le:

[link]

2018. aug. 26. 23:21
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a segítséget!
2018. aug. 27. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!