Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excelben hogyan tudnám ezt...

Excelben hogyan tudnám ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Dátum: 01-02-03-04-05-06

Darab: 11-12-13-14-15-16

Az alábbi formátum szerint hogyan tudnám összeadni a 04 előtti darabszámot? Értelem szerűen a szumha függvénnyel kéne, de kritériumban nem értelmezi nekem azt hogy "<4"

2018. aug. 7. 15:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Igazad van, csak úgy gondoltam, könnyebb ha egyszerűsítem a kérdést. Aztán persze kiderült hogy mégsem.

Küldök egy mintafájlt.

D3:D9 ben szertném látni, hogy az adott gyümölcsből hányszor volt olyan nap amikor eladás történt, de mindig csak egy adott nap előtt (B2). Tehát B2-t változtatva mindig frissüljön a D sor.

Köszönöm

[link]

2018. aug. 9. 12:01
 12/13 coopper ***** válasza:

Szia.

Köszönöm a mintatáblázatot, szerintem a következő képletet használhatod, nálam működik, D3-as cellába rakd és utána le tudod húzni addig amig kell:

=DARABTELI(F3:INDIREKT(CÍM(SOR(F3);HOL.VAN($B$2;$F$2:$P$2;0)+OSZLOP(F3)-1);IGAZ);"<>0")

Amit tudni kell róla :

F3 : Az első adat cellája

$B$2 : A "vezérlő" dátum cellája

$F$2 : A második sorban az első nap dátum cellája

$P$2 : A második sorban az utolsó nap dátum cellája

Azok a dolgok vannak összerakva, amitket leirtam, (CIM, INDIREKT, DARABTELI, HOL.VAN) annyi az eltérés, hogy a SOR és OSZLOP függvényt használva a képletben lévő konstans számokat cella hivatkozásra cseréltem és igy "húzhatóvá" váltak.

A fenti képlettel a B2-es oszlop tartalma is belekerül a DARBTELI függvény argumentumába, ha ez nem kell mivel ezt irtad : "de mindig csak egy adott nap előtt (B2)." akkor a HOL.VAN függvény eredményéből ki kell vonni 1-et :

=DARABTELI(F3:INDIREKT(CÍM(SOR(F3);HOL.VAN($B$2;$F$2:$P$2;0)-1+OSZLOP(F3)-1);IGAZ);"<>0")

Sok sikert. üdv.

2018. aug. 9. 12:53
 13/13 A kérdező kommentje:

Bemásoltam és sikerült! Az értelmezés még egy darabig el fog tartani :)

Köszönöm szépen a segítséget!

2018. aug. 9. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!