Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha egy játék olyan régi, hogy...

Ha egy játék olyan régi, hogy már nem forgalmazzák sehol, lopásnak számít letölteni?

Figyelt kérdés

Volt egy kérdéseim valamelyik nap, amiben egy majd' ~35 éves játék letöltéséről érdeklődtem. Törölve lett, a harmadik fél jogaira hivatkozva, szóval nem fogom újra feltenni. Viszont azt nem értem, kinek a jogait sérti az ember egy olyan játék letöltésével, amit sehol, ismétlem SEHOL nem lehet megvásárolni, sőt nemritkán az azt forgalmazó cég is megszűnt!

Én mindig megveszem az eredeti játékot, mert a mániám a steames statisztikák gyűjtögetése, de ilyen esetben mit lehet tenni? Esetleg van olyan oldal, ahol ezek az őskövületek megvásárolhatók?

Köszi

2018. júl. 23. 07:50
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

TES: arena. Igaz egy tizessel elszámoltam a kiadás dátumát, de lényegtelen. Sehol sem találom.

2018. júl. 23. 13:00
 12/18 A kérdező kommentje:
Apróhirdetés oldalakon szoktam látni ősrégi dobozos játékokat, de egyszer már fürödtem be hibás CD-vel.
2018. júl. 23. 13:02
 13/18 anonim ***** válasza:

"TES: arena"

A játék fejlesztője és kiadója a Bethesda Softworks, jelenleg is funkcionál. A játékszériát a mai napig fejlesztik:

[link]

A projekt akkori irányítója:

[link]

fejlesztője:

[link]

él.

gog.com-on csomagban vásárolva megkaphatod:

"When you buy this game, The Elder Scrolls: Arena and The Elder Scrolls Chapter II: Daggerfall will be added to your GOG.com account for free!"

[link]

2018. júl. 23. 13:43
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem.
2018. júl. 23. 14:40
 15/18 anonim ***** válasza:

Sőt jobbat is mondok: 2004-ben a 10. évforduló alkalmával kiadták freeware-ként:

"The version that was released as freeware by Bethesda Softworks in 2004 is the 3.5" floppy disk version, not the CD-ROM edition. Newer systems may require an emulator such as DOSBox to run it, as Arena is a DOS-based program."

Forrás: [link]

Az archivált oldaláról elérhető:

[link]

2018. júl. 23. 14:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Illetőleg legálisan elérhető az Internet Archive Software Library-jéből is:

[link]

2018. júl. 23. 14:56
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2018. júl. 23. 20:57
 18/18 anonim ***** válasza:
34%
Az ismeretek fényében elég kínos, ismétlem, KÍNOS ez a kérdés. :)
2018. júl. 23. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!