Ha egy játék olyan régi, hogy már nem forgalmazzák sehol, lopásnak számít letölteni?
Volt egy kérdéseim valamelyik nap, amiben egy majd' ~35 éves játék letöltéséről érdeklődtem. Törölve lett, a harmadik fél jogaira hivatkozva, szóval nem fogom újra feltenni. Viszont azt nem értem, kinek a jogait sérti az ember egy olyan játék letöltésével, amit sehol, ismétlem SEHOL nem lehet megvásárolni, sőt nemritkán az azt forgalmazó cég is megszűnt!
Én mindig megveszem az eredeti játékot, mert a mániám a steames statisztikák gyűjtögetése, de ilyen esetben mit lehet tenni? Esetleg van olyan oldal, ahol ezek az őskövületek megvásárolhatók?
Köszi
TES: arena. Igaz egy tizessel elszámoltam a kiadás dátumát, de lényegtelen. Sehol sem találom.
"TES: arena"
A játék fejlesztője és kiadója a Bethesda Softworks, jelenleg is funkcionál. A játékszériát a mai napig fejlesztik:
A projekt akkori irányítója:
fejlesztője:
él.
gog.com-on csomagban vásárolva megkaphatod:
"When you buy this game, The Elder Scrolls: Arena and The Elder Scrolls Chapter II: Daggerfall will be added to your GOG.com account for free!"
Sőt jobbat is mondok: 2004-ben a 10. évforduló alkalmával kiadták freeware-ként:
"The version that was released as freeware by Bethesda Softworks in 2004 is the 3.5" floppy disk version, not the CD-ROM edition. Newer systems may require an emulator such as DOSBox to run it, as Arena is a DOS-based program."
Forrás: [link]
Az archivált oldaláról elérhető:
Illetőleg legálisan elérhető az Internet Archive Software Library-jéből is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!