Mennyire éri meg így 30 éves kor derekán elkezdeni a 3d-s modellezést?
hát igazából nem korosztály függő ez a dolog
ha van elég időd rá, akkor hamarabb belejössz
viszont a cél eléréséhez szükséges sok idő, mármint ha hobbi szinten akarsz magadnak otthon, akkor teljesen más idővel kell számolni, mintha egy hobbi csapathoz vagy egy nagy céghez akarnál bejutni
a 3D modellezéshez jól jöhet a rajzolás, nem elvárás, de előnyös
azért remélem más grafikus program használata megy (gimp, vagy photoshop)
tutorial és tanfolyam is jó lehet kezdésnek, de szerintem a tutorial annyival előnyösebb, hogy olcsóbban megúszod ha közben rájössz, hogy téged mégsem érdekel ez a dolog
az időt nem napokban, hónapokban lehet mérni, mert ez változó
függ attól, hogy mennyi időt fordítasz rá, milyen anyagokból tanulsz, a te képességeid is nagyban befolyásolják ezt a számot...
szerintem vágj bele, próbáld ki, sok sikert :)
#2:
igazából nem feltétlen kötelező a photoshop
én játékfejlesztéssel foglalkozom hobbi szinten
én a technológia, folyamat, management, programozás részét viszem a dolgoknak
több szálon is viszem a dolgokat (több csapatban vagyok)
a modellezés csak egy része a dolgoknak, ha csak a sima 3D modellről beszélünk az nem feltétlen kíván ÁLTALAD photoshop munkát
több részből áll a grafika része
nagyvonalakban:
- megtervezik a látványtervet
- lemodellezed
- akár te, akár más textúrázza a modellt (itt most a mappingbe bele se megyek)
- szükség esetén animálni kell (ehhez is szükséges néhány előkészület amit már a modell elkészítése előtt jó ha ismersz)
- utána a modellt felhasználják videóban, játékban (leveldesigner és a csapat többi tagja)
ami a részedről még előnyös lehet, hogy egy játékfejlesztő csapatban a fordítás, tolmácsolás is nagyon hasznos lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!