Wifi lett telepítve PC-re. Hogyan tudom beállítani a másik PC-men, hogy tudjak netezni?
Vettem egy új wifit,a pc-re telepítettem de a másik helységben lévő pc-nem tudok netezni.Az elöző wifi reuterrel működött valahogy mert nem én élesztettem a rendszert.Van gond nem kevés.A legnagyobb hiba velem van,mert ginis record könyvbe bevonulhatnék annyira buta vagyok ehhez a vashóz.Én a felkiáltós titkárnők közé tartózom, síkitok örömömben ha megtalálom a billentyűzeten az " A " betüt.Ebben a tudatban és értelemben válaszóljatok légyszi.
Mindenkinek megy a zöld pacsi aki megtisztel jó válaszával.
Semelyik routerhez sem kell telepítő CD és nem kell a gépre "telepíteni". Az más kérdés, hogy szoktak a router mellé CD-t adni, amin van egy program, ami mindössze annyit csinál, hogy megkeresi a hálózaton a routert és bekonfigurálja.
Ugyanezt meg lehet tenni a router webes felületén is, amihez semmi külön program nem kell és nem is bonyolultabb. Mindössze a gyakorlatlan felhasználók miatt adják a CD-t, akiknek az a természetes, hogy mindent telepíteni kell.
Namármost... ha "telepítve" ergo beállítva lett a router, akkor van egy hálózat neved és egy jelszavad. Semmi más nem kell hozzá, hogy a másik gép is csatlakozzon. Ha egyáltalán nem látja a másik gép ezt a hálózatot, annak több oka lehet:
1. Túl messze van a routertől és nem ér el oda a jel, vagy leárnyékolja valami (pl. vasbeton födém)
2. Nincs telepítve a gép wifi kártyájának drivere
3. Esetleg nincs is wifi a gépben (asztali gépekben nem szokott lenni)
4. Lehet, hogy az operációs rendszer nem tud együtt dolgozni a hálózattal (XP esetén előfordulhat, az meglehetősen régi rendszer már)
Reutert kellett cserélnem és azzal már nem akar dolgozni.Ugyanez a felállás volt a másik reuteral és azzal működött.Ezért nem értem a dolgot.Lehet,hogy ez a reuternek nincs akkora ható távolsága bár csak 10 méterről beszélgetünk.ezt a távot meg tudnia kellene.Viszont telefonon meg jó .Igaz a régi D-link volt ez meg TP-link.Ez lehet a baj?Nem értek hozzá.Van különbség a D és a TP között a nevén kivűl?
Ment a zöld pacsi!!!!
Gépet cseréltem,azon windovs 7 van,azzal sem indul.Nincs titkosítva.
A zöld pacsi mint mindenkinek neked is ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!