Wifi lett telepítve PC-re. Hogyan tudom beállítani a másik PC-men, hogy tudjak netezni?
Vettem egy új wifit,a pc-re telepítettem de a másik helységben lévő pc-nem tudok netezni.Az elöző wifi reuterrel működött valahogy mert nem én élesztettem a rendszert.Van gond nem kevés.A legnagyobb hiba velem van,mert ginis record könyvbe bevonulhatnék annyira buta vagyok ehhez a vashóz.Én a felkiáltós titkárnők közé tartózom, síkitok örömömben ha megtalálom a billentyűzeten az " A " betüt.Ebben a tudatban és értelemben válaszóljatok légyszi.
Mindenkinek megy a zöld pacsi aki megtisztel jó válaszával.
Egy routeren nincs mit telepíteni a PC-re.
Tehát bármit is csináltál, nem azt amit hiszed.
Keress fel egy szakembert.
"Egy routeren nincs mit telepíteni a PC-re."
Ez így ebben a formában nem igaz, van hozzá telepítő CD, ami gyakorlatilag annyira jó, hogy megtalálja a routert a hálózaton és be lehet vele konfigurálni. P. wifi meg ilyenek. Nem kell minden gépre telepíteni, elég csak 1 gépre felrakni, ahol beállítod a routert és utána nincs már rá szükség. Elvileg ennek a programnak a segítségével be tudtad állítani a wifi hálózatot is (mi legyen a neve, jelszava stb), ami a jelek szerint sikerült, mert telóval tudtál hozzá csatlakozni. Az XP-s géppel egyszerűen annyi gond van, hogy valsz. nem támogatja ezt a legújabb WPA2 Wifi titkosítást, szóval 2 megoldás létezik:
1: Windows XP-s gépet meg kell íveltetni (lendületből kidobod a kukába, úgy, hogy íves pályán repüljön)
2: Megint elindítod a router beállító programját és átállítod a Wifi titkosítást WEP-re vagy WPA-ra, amit talán még támogat a régi XP-s géped. Ebben az esetben viszont az újabb gépedet és a telódat is újra fel kell csatlakoztatnod a Wifi-re. Viszont azt tudnod kell, hogy ez a WEP/WPA titkosítás feltörhető.
3: venni kell egy CAT5e hálózati kábelt és össze kell dugni a router LAN portját az XP-s gép hálózati kártyájának ethernet csatlakozójával (okés, ez szívás, ha másik helységben van a két eszköz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!