Excel use 1000 separators mint alapbeállítás?
Szerintem nem lehet, de és is kíváncsi vagyok. Amit lehet az az, hogy egy munkafüzetre teljesen érvényesítjük.
'Kezdőlap' / 'Cellastílusok' (ezt lenyit)
A 'Normál'-ra jobb klikk / 'Módosítás'
Itt a 'Formátum' / 'Szám' / 'Ezres csoport'-nál pipa be.
Így a munkafüzeten belül már ez az alap, de új munkafüzetnél újra meg kell adni a Normált.
A 2eshez még további lehetőség ha csinálsz egy ilyen 'Normál' beállítású üres munkafüzetet. Elmented pl MINTA néven és a bal fölső Office menüben lerögzíted a Legutóbbi dokumentumok jobb oldalán. Így mindig könnyen eléred.
Egy dolog még kell hozzá :) tedd ki oda felülre a Mentés-másként gombot is. Így mindig egyből a MINTA munkafüzettel kezdve és másolat mentéssel mentve elég gyors a dolog.
Akár el is távolíthatod a sima Mentés gombot és az Új dokumentum létrehozása gombot, akkor sosem fogod rámenteni és mindig csak a legutóbbiból tudsz újat nyitni.
Hopp egyvalamiért mégsem jó az előző megoldás a tagolásra. Bár letagolja, de minden cellára érvényesen ez abban hátrányos, hogy az "Általános" cellaformátum helyett mindet "Szám" formátumra állatja és az a dátumot leformázza számmás.
Sajnos jobbat nem tudtam. Működhetne csak nem tudjuk előre melyik cellákat kellene így ezresével tagolni.
Végül egyszerű módosítást tudok mégis javasolni:
- Ha megvan az egész táblázat akkor az egész cellatartomány kijelölésével állítani át egyszerre.
- Vagy cellaformátum másolóval.
/szorrí/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!