Milyen operációs rendszert használsz, és miért?
Linux Mint 18.3 64 bit Cinnamon.
Linux, mert egy stabil még kenyér pirítón is futó rendszer.
"Mint", mert Ubuntu egyik legfelhasználóbarátabb verziója.
Cinnamon, mert ennek a grafikus felülete tetszik, és megfelel a felhasználói igényeimnek.
Ubuntu Mate
Ubuntu mert végigjártam minden linux variánst, és rájöttem hogy valami olyan linux kell ami működik magától, nem kell vele foglalkozni.
Mate mert nekem jobban tetszik mint a többi DE
Asztali gépen: Windows 7 Professional 64bit
7, mert szívtam eleget a 10-zel, Prof., mert ez volt olcsón, és 64bit, mert értelmetlen volna a 32bites rendszer erre a gépre
Laptop: Linux Mint 18.3 Xfce 32bit
Linux, mert sokkal testre szabhatóbb, és kíméletesebb az erőforrásokkal, Mint, mert pofonegyszerű használni, 18.3, mert ez a legfrissebb, Xfce, mert kis erőforrásigénye van, egyszerű, és testre szabható, és 32bit, mert a gép processzora nem ismeri a 64bites utasításkészletet.
Második laptop:
Belső SSD-n Linux Mint 18.3 Xfce 64bit, külső HDD-n pedig Windows 7 Professional 64bit. Az indokok ugyanazok, csak ez a gép már ismeri a 64bites utasításkészletet.
Telefon: Android 7.0
Android, mert más normális rendszer nincs szerintem(a Sailfish tetszene, de kb. semmire nem elérhető), és 7.0, mert csak ez van a telefonra.
Debian Jessie x64.
Volt Ubuntum is, egy hónap alatt háromszor annyi buggal futottam össze, mint Debian alatt két év alatt. Mikor olyan alap dolgok, mint a gtk-webkit-greeter összeroggya magát, az nagyon szép.
Debiannal nincs problémám, néhanapján kiadok egy "sudo apt-get update & sudo apt-get upgrade" parancsot, lefrissíti magát a rendszer, ennyi a karbantartás. Amúgy gyors, stabil, és tud mindent, amire nekem szükségem van.
Linux Mint KDE.
Linux, mert elegem lett a Windows baromságaiból, mert ez ingyenes, mert végletekig testre szabható és azt csinálja, amit én akarok. Továbbá mivel játszani alig szoktam (de amúgy arra ott a Steam, ami megy Linuxon is) és webfejlesztéssel foglalkozom, sokkal praktikusabb, mint a Windows.
Mint, mert az Ubuntu túlságosan a MAC-et akarja majmolni.
KDE mert a Gnome3 és a Unity nem tetszik, a Cinnamon és a Mate pedig még nem elég kiforrott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!