Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A speedfan hogyan működik?...

A speedfan hogyan működik? Miért nem tudom beállítani a cpu ventillátort?

Figyelt kérdés
akármit csinálok nem találom azt a lehetőséget amivel én manuálisan be tudom állítani. Egyszerűen az egész program bonyolult számomra. Valaki el tudná magyarázni érthetően hogy mit csináljak benne?
2018. ápr. 15. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert a nevével ellentétben nem a venti sebességek állítására való hanem a hőmérsékletek és terhelések monitorozására. A ventik sebességét nem is mindig lehet állítani, pláne nem értem hogy miért akarod te manuálisan állítani és eldönteni a gép helyett, hogy mi az optimális sebesség a porci hűtésére...
2018. ápr. 15. 10:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Mert a gyári görbe rendszerint egy rakás szar, nyugodtan ki lehet lőni a ventilátort 35-40 fok alatt teljesen, és az sem kimondottan öröm ha a procid hivatalosan 70 fokig stabil, de a rendszer 75 foknál adja csak rá a 100 százalékot miért ne alapon. Egy fél milliós intel proci hűtését fillérekből jelentősen tudod javítani egy sufniban, ne csináljunk már úgy mintha minden tökéletesen kerülne a felhasználókhoz.

Én anno ez alapján állítottam be

https://www.youtube.com/watch?v=1OkBRELqEgM

2018. ápr. 15. 12:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Ennyit szerintem ez az egész nem ér. Értelmét sem látom annak hogy kikapcsolom a ventit 40 fok alatt, hacsak nem az a 20 forint amit ezzel megspórolsz, aztán ha a szenzor elromlik és 80 fokosan is nullát mutat, a venti meg ugye a beállítás miatt nem pörög, na akkor fog elfüstölni a negyedmilliós proci és ez előbb be fog következni mint a gyári beállítások mellett.

És sosem bűvészkedtem a ventikkel, nem is volt a 25 év alatt gondom a hűtéssel.

2018. ápr. 15. 12:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen nekem is ez a gondom hogy egyszerűen nem akkor állítja be amikor a procinak kellene. Nekem is engedi melegedni amikor már kellene a hűtés... ha hazaéttem megnézem amit írtál utolsó.
2018. ápr. 15. 12:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Mármint másodiknak írtam.

Az én procim a gyártói ajánlás szerint 62 c fokig stabil. De simán engedi a hűtő átlépni ezt a határt.(asus silen square evo) proci c3 phenom ii x4 965

2018. ápr. 15. 12:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha fölé megy akkor sem biztos hogy azért mert nem pörög a venti eléggé. Lehet, hogy már maxon pörög csak nem szellőzik a ház, nyomja a meleget a táp és a 3 vinyó, régen volt pasztázva. Ezer más dolog miatt lehet aminek semmi köze a ventihez...
2018. ápr. 15. 13:03
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem pörög maxon mert ellenőriztem, a házban pedig nem reked meg a meleg, és a hűtőpaszta is időben lett benne cserélve szakszerűen. Minden egyéb körülmény adott.

Én arra jutottam hosszas utána járás után hogy semmilyen más körülmény nem akadályozza az elégséges hűtést, ezt kivéve amit a kérdésben írtam.

2018. ápr. 15. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!