A speedfan hogyan működik? Miért nem tudom beállítani a cpu ventillátort?
Mert a gyári görbe rendszerint egy rakás szar, nyugodtan ki lehet lőni a ventilátort 35-40 fok alatt teljesen, és az sem kimondottan öröm ha a procid hivatalosan 70 fokig stabil, de a rendszer 75 foknál adja csak rá a 100 százalékot miért ne alapon. Egy fél milliós intel proci hűtését fillérekből jelentősen tudod javítani egy sufniban, ne csináljunk már úgy mintha minden tökéletesen kerülne a felhasználókhoz.
Én anno ez alapján állítottam be
Ennyit szerintem ez az egész nem ér. Értelmét sem látom annak hogy kikapcsolom a ventit 40 fok alatt, hacsak nem az a 20 forint amit ezzel megspórolsz, aztán ha a szenzor elromlik és 80 fokosan is nullát mutat, a venti meg ugye a beállítás miatt nem pörög, na akkor fog elfüstölni a negyedmilliós proci és ez előbb be fog következni mint a gyári beállítások mellett.
És sosem bűvészkedtem a ventikkel, nem is volt a 25 év alatt gondom a hűtéssel.
Mármint másodiknak írtam.
Az én procim a gyártói ajánlás szerint 62 c fokig stabil. De simán engedi a hűtő átlépni ezt a határt.(asus silen square evo) proci c3 phenom ii x4 965
Nem pörög maxon mert ellenőriztem, a házban pedig nem reked meg a meleg, és a hűtőpaszta is időben lett benne cserélve szakszerűen. Minden egyéb körülmény adott.
Én arra jutottam hosszas utána járás után hogy semmilyen más körülmény nem akadályozza az elégséges hűtést, ezt kivéve amit a kérdésben írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!