Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Windowst használjátok...

Melyik Windowst használjátok ezek közül Windows xp, vista,7,8,8.1,10? És miért az használjátok?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 13. 16:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

XP

Minden normálisan elmegy rajta, amire kell nekem.

2018. ápr. 13. 19:21
 12/23 A kérdező kommentje:

Használ még valaki Windows 95 98 ME 2000?

Azokon lehet még egyáltalán netezni?

2018. ápr. 13. 22:00
 13/23 anonim ***** válasza:

Én win10-et használok.

Windows 10 Enterprise 64bit

A fő indok Cortana.

A teljes lakásom magas érzékenységű, viszont jól zajszűrt mikrofonokkal van tele. Anyanyelvi az angolom, így nincs vele gondom, és nagyon sok mindent az egész lakásban beszéddel el tudok intézni, ami nagyon hasznos.

2018. ápr. 14. 09:04
 14/23 anonim ***** válasza:
Windows 7 van a 3 éves gépemen, és Windows XP a 12 éves gépemen.
2018. ápr. 14. 09:10
 15/23 feko válasza:
50%

Windows 7 (64bit, vagy akár 32 bit). Stabil bejáratott gyártói márkákon. De csak minimum 2 magos processzortól ajánlom. Sima Pentium 4 esetén lassú, néha "kék halál".

"Mindemellett nagyon takarékos, gyors, és stabil rendszer, ami nem rendelkezik modern telemetriával."

Na ez a kulcsszó nálam. A windows 10 telemetriáján meglepődtem. Természetesen nincs az asztali pc-n GPS, mégis utcaházszámra pontosan lenyomozva kiírta, hogy honnan van a netezés. Na ez az amiért nem kívánatos számomra a céges Windows 10-em, amit eddig otthonról használtam. Bár nincs titkolnivaló, de azért ezt mégsem kívánom, hogy lássák honnan dolgozom. Akinek nem legális Windows 10-e van az emiatt könnyen azonosítható, hogy hol van a gép. Kivétel a TOR Browser alól, onnan vak volt. Lassan érlelődik amit pár éve gondoltam, megszűnik a Windows szoftver fizikai (pl. DVD) birtoklása, bérleti díj lesz (digitális előfizetés), tehát ha nem fizetsz, akkor nem működik tovább a szoftver. Most még nálad a (win2000, winxp, win7) telepítő és "öröklicensz". Az OFFICE 365 már ezt a fizetős módszert alkalmazza. És már egy évtizede sajnos nem lehet hogy a serialt ne kelljen regisztrálni. Windows 2000 és Office 2003 esetén még nem kellett netes aktiválás. A Windows 2000 alatt már nem működik az Internet explorer 6 és nem lehet frissíteni se a nagyobb 11-es verzióra.

A Windows 10, vagy ki tudja mi lesz az újabb név 2020. után, Google Play szerű lesz és akkor egyszerűen nem lehet majd megkerülni, hogy a Windows áruházon kivüli programot telepíthess. No jó, lesznek free programok benne, de a pénzesekért keményen fizetni kell majd. Nem lesz megengedett .exe, vagy .msi fájlkiterjesztés futtatása sem, így a nagyobb cégek is sorba fognak állni, hogy bekerülhessenek a Windows áruházba (ArchiCad, AutoCad, Adobe és a többi speciális progam ami nem fut Linux rendszeren).

Az hogy a Windows aktiválva van (csaló, vagy legális módszerrel), az nem azt jelenti, hogy attól az legális mindenki gépén.

2018. ápr. 17. 16:14
 16/23 anonim ***** válasza:

Szia.

Az XP-nek, a vistának mert lejárt a támogatottsági ideje, tehát nem jön rá frissítés, bugg patchek, és a mai játékok, programok sem támogatják már. A 7-et, viszont azért nem használom mert Microsoft már 7-el se törődik, csak hibajavításokat ad ki rá. 8 ugyanaz. 8.1-el nincs semmi bajom. Tehát 10-et használok.

10-re folyamatosan jönnek ki hibajavítások, újdonságok (nagyobb frissítésnél) például most bekerült az, hogy játék közbe ne jöjjenek értesítések, szép modern, DirectX 12, UWP játékok, mai alkalmazásokat támogatja. És még sorolhatnám tovább miért jobb a 10 véleményeim szerint.

2018. ápr. 17. 16:26
 17/23 A kérdező kommentje:

# 15: "bérleti díj lesz (digitális előfizetés), tehát ha nem fizetsz, akkor nem működik tovább a szoftver"

Én sose fizetem egy Windows-ért.

Szerinted mikkor jön el az a nap, hogy többet nem indul el nekem a Windows 10?

Amiket én ki próbáltam ingyenes alkalmazásokat az áruházban, tele van reklámmal az egész, és használhatatlanok az ingyenes videószerkesztők.

2018. ápr. 17. 16:29
 18/23 anonim ***** válasza:

Elég sötét jövőt körvonalaztok :-)

Az alkalmazás bérlés az egy működő dolog, és látjuk, hogy terjed is. Ennek azért megvannak a maga előnyei is. Ha pl. az Office-t nézzük, lényegében még olcsóbb is, feltételezve, hogy folyamatosan vásárolnád az új verziókat, és nem ragadsz le valami antik 2007-es verzión (ami szinte nem is jó semmire ma). Évi 30.000-ért 5 gépen használhatod (plusz a mobil eszközök), a mindenkori fullos Office-t kapod, meg még néhány apróságot (pl. 1TB OneDrive). Ha nem kell 5 gépre, akkor meg átadhatod 1-1 példány használatát a családban/baráti körben valakinek, aki szintén a fullos szoftvereket használhatja, és neki is jár az extra tárhely (sajátja, nem közös).

Vagy ott az Adobe modellje. Havi előfizetésben elég olcsón kapsz nagyon f..sza szoftvereket. Ha csak egy kis projektre kell (pár hónap), abszolút megéri, hosszú távon meg nyilván ki kell termelnie az árát, ha nem így van, akkor nincs is arra szükség...

Ráadásul a havidíjas dolgok abszolút tervezhetők, ami akár az otthoni költségvetésben, akár az üzleti életben nem egy haszontalan dolog.

És hát nyilván nehezebb lopni, ez azért gondolom a gyártó oldaláról érthető és elfogadható igény :-)

És hát pl. az Adobe CS sem kapható a Windows áruházban, és nem is valószínű, hogy kapható lesz, ahogy EA, Valve, vagy UbiSoft címeket sem (nagyon) találsz, csak a saját alkalmazásukban. Ez nem fog egykönnyen megváltozni. Az asztali oprendszer nem olyan „egyszerű” világ, mint a mobil. Ott egy zártabb OS (Windows, iOS) simán belekényszeríthet mindenkit egy store-ba, de itt nem, és nincs is semmi értelme, a Microsoft is a saját dolgait pakolja bele, a többi meg kb. szemét.

Az oprendszerért rendszeresen fizetni.. már most is van ilyen, de nem az otthoni környezetben, és ez valószínűleg így is fog maradni. A gyártók sokkal inkább a szolgáltatásokért kérnek pénzt, nem a szoftverért alapvetően, és ez a modell ma sokkal jobban működik, miért változna meg? Az persze lehet, hogy bizonyos frissítésekért, vagy extra komponensekért külön kell fizetni, de egyelőre nem. Ha az MS a biztonsági frissítésekért pénzt kérne, maga alatt vágná a fát, mert lenne egy világszerte használhatatlan, megbízhatatlan rendszere, amit nem szívesen tenne ki az ablakba, és a felhasználók is előbb-utóbb elfordulnának ettől (és velük a szoftver gyártók is). Furcsa csavar, hogy biztonsági frissítésekért pénzt pont Linuxon kell fizetni (Enterprise verziók) :-)

2018. ápr. 18. 00:39
 19/23 anonim ***** válasza:

Én bár fizettem a Windows -ért, mert OS -el együtt szoktam venni a gépet.

De pl. Office -ból "leragadtam" a 2003 -as verziónál.

Mivel nem játszom, így passzolom hogy ott hogy megy, de amikkel játszottam ott meg vettem DVD -n telepít és ment...

(Igen CD szükségét ki iktattam annak ellenére hogy meg volt, nem szerettem mindig be rakni.)

Windows fejlődési iránya a 8 -astól nagyon elcsúszott rossz irányba.

(Egy ideje már Linux felé fordultam, nekem tetszik, de kevésbé gyakorlott felhasználónak nehéz lehet.)

2018. ápr. 18. 02:33
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
#19: pont tegnap raktam fel egy Linux Mintet a Windows 10 mellé. Hát mit mondjak: next-next-finish volt a telepítés. Még a partíciókkal se kellett semmit babrálni, automatikusan zsugorította a meglévő NTFS kötetet az SSD-n és létrehozta magának a kis partícióit a felszabadult helyen. Az égvilágon semmit, de semmit nem kellett vele hekkelni és máris teljes körűen használható volt (és ugye a Windows-al szembeni tagadhatatlan előnye, hogy kb. annyira egyszerű szoftvert telepíteni rá, mint egy okostelóra).
2018. ápr. 18. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!