Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egyre kevesebb hely van a C...

Egyre kevesebb hely van a C meghajtómon! Miért csökkenhet a szabad helyem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A gépemben van egy 110 Gb-os SSD -amin a rendszer van főleg- és egy 1 Tb-os HDD az egyéb dolgoknak..

A C-n már alig 9 Gb szabad helyem van. Mit tudnék tenni, hogy több szabad hely legyen rajta mielőtt teljesen megtelne?

2018. ápr. 5. 13:06
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Furcsa. Amikor a lapozó fájlokat átállítom azt írta, hogy 17Gb szabad hely van a C-n, de a sajátgépben csak 9,6Gb-ot ír.

Egyébként köszönöm a segítséget! Átraktam most a HDD-re a lapozófájlokat remélem így már nem fog rohamosan fogyni a hely az SSD-ről! :)

2018. ápr. 6. 20:26
 12/36 A kérdező kommentje:

De hogy mi foglalhat kb 80Gb-ot az SSD-n nem értem... A sok windows frissítés? Szinte napi szinten töltöget le. Amikor megkaptam a gépet 2 évvel ezelőtt utána napokig csak frissített, mert volt vagy 300 frissítenivaló..

Jó a GTA San Andreas is az SSD-n volt, mert azt olvastam ha a fő meghajtóra telepítem akkor nem fog lefagyni meg kidobálni. (amit régebben csinált ha a HDD-re raktam) Ezenkívül pár a programokat tettem ide, NOD32,VLC media player,Firefox, stb.. De azok sem foglalnak 2Gb-nál több helyet.. Nem értem mi foglalja el. Én a windows mappából nem merek törölgetni, mert garantáltam tökreteszem a gépem.. :D

2018. ápr. 6. 20:38
 13/36 anonim ***** válasza:

[link]

Ezzel meg tudod nézni mi mennyi...

A hibernálás le van-e tiltva? (Vezérlőpult/energiagazdálkodás)

2018. ápr. 7. 10:58
 14/36 A kérdező kommentje:

Megnézem azt a programot.

Nincs letiltva. A képernyő 30 perc utána kapcsol le, alvó módba meg 1 óra után lép.

2018. ápr. 7. 11:25
 15/36 A kérdező kommentje:

Itta teljes kép. Érdekes, hogy ez a pagefile és hiberfil.sys akkor is módosult amikor a gép ki volt kapcsolva. Vagy ez csak nekem furcsa?

[link]

Ebből ki lehet következtetni valamit vagy egyesével nézzek utána az interneten, hogy mi fontos és mi az ami törölhető ezekben a nagyobb mappákban?

2018. ápr. 7. 11:39
 16/36 anonim ***** válasza:

Ebből én két fontos dolgot olvasok ki:

1.Sem a hibernálás sem a lapozófájl NINCS kikapcsolva a "C"-n. Ez a pagefile illetve a hiberfile-ből látszik. Lehet hogy a "D"-re is csináltál lapozófájlt, de a "C"-ről nem kapcsoltad ki.

2. A 2C" majdnem 30GB-nyi!!! szöveges dokumentum van. Ezek log fájlok ami tényleg szövegfájl ami naplózza egyes programok tevékenységét. Ez iszonyú sok, ennek nagy részét törölni lehet.

Ez a három dolog foglal a "C"-n 45GB-ot!

2018. ápr. 7. 11:57
 17/36 A kérdező kommentje:

Kicsit körbenéztem a C/Felhasználók-ban. És a rejtett Data fájlban találtam 6Gb-nyi szemetet egy videóletöltő temp mappájában.

Pedig ki van kapcsolva. Legalábbis a lapozófájl a C-ről. A B-re (nekem az a HDD) pedig beállítottam a virtuális memóriát. (remélem, hogy jól) Azt olvastam, hogy a 1,5x-ese az ajánlott, ezt állítottam be maximumnak, minimumnak meg az 1x-esét. De amikor belépek a Speciálisba valamit kiír. Itt van 2 kép róla:

[link]

[link]

2018. ápr. 7. 12:13
 18/36 anonim ***** válasza:
Problémája adódott a lapozófájlal ezért ő is létrehozott egyet, gondolom a "C"-n. Lehet hogy a problémája a "B" partícióval van. Régen az "A" és a "B" partíció a floppyé volt, ezért a "C" lett a rendszerpartíció és azért szokás "C"-től felfelé betűzni a többit. Lehet, hogy ez a gondja.
2018. ápr. 7. 17:34
 19/36 A kérdező kommentje:

Az értékeket jól állítottam be? 8Gb-s a ram-om.

Át tudom váltani a D-re a HDD-t? Vagy már nem lehetséges?

2018. ápr. 7. 17:50
 20/36 anonim ***** válasza:
Nálam a "rendszer kezeli - automatikus -" a beállítás. Ha vannak rajta telepített programok akkor inkább ne bántsd és maradjon a "C"-n. Ha csak adat van rajta - film, zene, képek, nem telepített progik - akkor átállíthatod...
2018. ápr. 7. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!