100 gigás C meghajtómon elfogyott a hely. A felhasználók mappa 57 gigát foglal, az alkönyvtárai összesen alig néhány gigát foglalnak. Hol lehet az a legalább 50 Gb? Hogyan tudnék felszabadítani helyet?
Rejtett mappákban. Az AppData mappa, ahol az alkalmazásaid tárolnak minden adatot, teljes egészében rejtett. Ezenkívül nálam a c-ben is van egy ProgramData nevű rejtett mappa, csak hogy teljes legyen az élet. :) Ezenkívül a lapozófájl is rejtett.
Hogy hogyan tudsz felszabadítani helyet? Futtass le egy lemezkarbantartót.
Azután, ha még kell, távolítsd el a nélkülözhető alkalmazásokat, keress kevesebb helyet foglaló alkalmazásokat. Én pl. több száz megát spóroltam azzal, hogy az Adobe Readert lecseréltem egy böngészős pluginra. Hogy az Office helyett használt Google Drive-ról ne is beszéljünk. Nyilván nem mindenkinek opciók ezek, csak azért mondom, mert sokan nem is gondolnák, hogy vannak opciók, csak felraknak minden felhizlalt mainstream programot, mer' enkórról ingyé van.
Az 50 Giga az AppData mappában lehet. Beütöd a fájlkezelő címsorába ezt: C:\Users\felhasználónév\AppData\Local
Ebben van egy Temp nevű mappa, vélhetően abban van az "elveszett hely". Annak a mappának a tartalmát nyugodtan törölheted, a programok tárolják ott az ideiglenes fájljaikat, amit aztán elfelejtenek letörölni (WinRAR, stb.) Mást az AppData mappából ne törölj, mert a programok idementik a beállításaikat, sőt, néhány program ide települ fel (Spotify, uTorrent...)
Ezen felül sok helyet foglalhatnak a böngészők gyorsítótára is, ezt a böngészőn belül tudod kiüríteni.
Megpróbálhatod törölni a felesleges fájlokat a Windows beépített eszközével is. Start menübe beírod, hogy Lemezkarbantartó, ezzel is fel lehet szabadítani némi helyet.
Letöltöd, rendszergazda módban futtatod, és ki fogja írni hogy pontosan mi foglalja a legtöbb helyet. Ezt szépen leírod nekünk, és innen folytatjuk majd.
#5 -ös segítőnek: Rákattintottam a linkre, és nekem e mellékelt képen levő jelent meg, nem tudom eldönteni mire kattintsak. A kép aljáról a jobb sarokból még lemaradt (3) kis valami, amire rá lehet kattintani, de nem egyértelmű, hogy azok közül kellene-e valamelyikre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!