Hogy lehetne megoldani?
A GTA 5 nevű játékban szeretnék több FPS-t elérni.
Számítógépem:
Windows 7
GTX 1050 TI
I5-2400
8 GB RAM
A játéknak elvileg futnia kéne 60 ( vagy 30) FPS-el de sajnos nem.
Tiszta tájakon (max beállítás mellett is) szépen fut, de az autópályán még a legalacsonyabb beállításnál is akad.Tudtok mondani pár tippet? Válaszokat előre is köszönöm, remélem elég információt adtam.

Semmi komolyabb program nem fut (néha a Chroome).
Avastot használok még,és a videókártyám Gigabyte gyártmányú. (Köszönöm az eddigi segítséged)

Akkor még azt sem mondhatom. Az avast úgy tudom már felhő alapú, azok a vírusirtók pedig kevésbé terhelik a gépet. Igazából azt kéne még amit írtam. Persze bármi más program jó, ami kiírja a statisztikákat (proci használat, RAM használat, GPU terheltség, hőmérséklet, VRAM használat, FPS szám), csak én az Afterburner-t használom azért írtam azt. Azt kéne megnézned ilyenkor mikor akad mi miatt akad, minek a kihasználtsága ugrik meg. Abból már lehetne következtetni mi lehet a ludas. Lehet csak túlmelegszik valamelyik komponense a gépnek és ez miatt lesz fps drop-od részletesebb helyeken. Ez még logikus is volna, mivel terhelést kap a gép és nem bírja ezt a hűtés szusszal. Nézz rá ki van-e pucolva rendesen a gép, illetve hogy a paszta is jó-e.
Régebben is volt ilyen gondod a játékkal, vagy ez újdonság, esetleg nem volt régebben, amióta megvan a játék azóta ilyen? Mert akkor lehet az miatt is, hogy kicsit rendezetlen a rendszered, úgy értem sok a szemét fájl.

Nem volt hasonló gondok mert új videokártyám van. Régen GT 730am volt és közepes-low beállításon futott szépen.
Van pár minialkalmazás a hátteremen ami a processzor teljesítményét méri. GTA 5 futtatása közben kb 50 %on fut, de a Call of Duty WWII-nél felment 100%-ra is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!