Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 10: megosztott Nyilván...

Windows 10: megosztott Nyilvános mappa jelszó nélküli elérése? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Windows 10: eddig 5-6 éven keresztül probléma nélkül működött a "Nyilvános" mappa jelszó nélküli elérése. Több platformról érném el és így sokkal egyszerűbb, itthoni hálózatban, nem fontos fájlokkal stb.

Nemrég érkezett egy frissítés és szerintem ez a frissítés állította át, hogy jelszót kérjen a csatlakozáskor.

Mappára kattintva, "Tulajdonságok" és "Megosztás": "Vendég" is olvashassa-írhassa, nem sikerült visszaállítani, hiába adtam ezt hozzá.

Rendszervisszaállítás csak ezért elég bonyolult lenne, ki lehet ezt kapcsolni hogy ugyanúgy működjön, mint eddig 5-6 éven át probléma nélkül?

ma 11:25
 1/3 anonim ***** válasza:
26%
Nem értem miért idegenkednek sokan egy rövid egyszerű jelszótól.
ma 12:03
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért nem értelmezi a kérdést, aki válaszol.

Mert "hibás jelszó", "nem enged be" azért.

Mert eddig 6 évig működött otthoni környezetben, nem fontos fájlokkal és jó l enne ha továbbra is működne, azért.

ma 16:50
 3/3 P.O.C. ***** válasza:

Windows 11 alatt nekem ez vált be (de szerintem 10-re is jó lesz):

Írd be a futtatásba vagy a start menü keresőjébe: gpedit.msc

Entert nyomva után bejön a helyi csoport házrend szerkesztő

Számítógép konfigurációja >> Felügyeleti sablonok >> Hálózat >> Lanman munkaállomás >> Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinek engedélyezése >> Engedélyez

Persze okosabb jelszót használni, nem a jókedvükből szigorítottak. Én is csak azért mertem megtenni, mert semmi fontos nincs azon a gépen amin használom ezt.

ma 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!