Énekhangot hogyan lehet javítani?
Egyik ismerősöm mutatott nekem egy előadót akinek nagyon rossz hangja van, de egész jól feljavították.
Itt az eredeti: https://www.youtube.com/watch?v=unRldLdllZ8
És itt a végeredmény: https://www.youtube.com/watch?v=JF1HL335W7k
Ezt hogyan lehet elérni?
„ez egy sima vicc”
Is. Elsősorban viszont egy igen találó tanmese. Ami pedig az általad linkelt videókat illeti: Általában tartózkodom az erősebb kifejezésektől, de ez arra kitűnő példa, hogy hogyan lehet a szärt f*ssá alakítani, hogy jobban csússzon. Az úgynevezett „eredeti” is egy gagyi módon (igen, autotune) agyoneffektezett hulladék, de azzal csak a dilettánsok együgyű módján égeti magát. A „végeredmény” viszont... na, ott már hatványozottan alázzák meg azzal, hogy minden vokalista ezerszer jobban énekel nála. Ezt ne akard elérni. És tudatosítsd magadban: Ha egy rossz énekhang hibáit eltüntetik, az nem jó hangot eredményez, hanem karakter nélküli, bágyadt pöszögést. És lehet, hogy a büdös életben nem tanulsz meg dalolni, de az ilyen csalás kábé annyira a te hangod, mintha valaki mással énekeltetnéd el -- azzal a különbséggel, hogy abból esetleg még valami jó is kisülhet, ha tehetséges az illető. Ma már annyi mindent el lehet passzolni éneklésként a susmorgástól a szavaláson vagy nyögdécselésen át a rekedt üvöltözésig, hogy valamit csak találsz majd, amiben magadat tudod adni. Ha meg mégsem, akkor a legunalmasabb nyáladzást produkáló hightech sem fog valakit csinálni belőled.
Szia
Nem tudom, hogy még nézed-e ezt a kiírást de attól én irok.
Mindenféle rossz hangból lehet csodaszépet varázsolni, ezt magamról tudom.
Sok idő és persze jó tanár kell hozzá.
Ha érdekel, hogy otthon mivel tudod ugyan azt a "hatást" elérni mint egy tanárnál, akkor irj. Szivesen segítek.
16l
"Mindenféle rossz hangból lehet csodaszépet varázsolni"
Attól tartok a tehetség nem tanulható. Fel lehet ébreszteni ha szunnyad, lehet csiszolni, de akinek bot füle van az reménytelen.
(Itt nem a kérdezőre gondolok, hanem arra reagálok hogy "mindenféle rossz hangból")
@#16:
Hm. Tizenötös mindössze a tiédtől eltérő véleményt fogalmazott meg. Ez miért „leszólás”? Te is megtetted. Annyi különbséget látok, hogy ő nem bunkózott le téged, de ez némi nagyvonalúsággal igazán eltűrhető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!