Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux operációs rendszerek...

A Linux operációs rendszerek mennyire jók? (Itt a PC-re gondolok. Tehát az Ubuntu, Mint, SuSE)

Figyelt kérdés
Mivel ezek is ugyanazokat tudják, mint a Windows? (tehát grafikus felület) és lehet hozzá ingyenes szerkesztő programok (Libre Office), meg lehet webezni is. A Windows 20000 Ft-tól indul. (ha legálisan akarja valaki beszerezni) míg a Linux ingyenes. Azért kérdezem, mivel én csak most hallottam róla, hogy van ilyen.
2018. febr. 18. 12:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem Suse leap van rajta és abszolút mindent tud amit a Windows. Ja, és KDE asztali környezettel ami szerintem mattra Windows 10 és még szokni sem kell.
2020. aug. 20. 23:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Abszolút ugyanazt tudja mint a Windows, sőt még többet. Amiben más az a Windowsos játékok futtatása mert ehhez futtató környezet szükséges és nem minden esetben sikeres. De ez nem a Linux hibája.
2021. márc. 1. 20:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Abszolút jó és használható. Régebben volt hogy nyomtatóhoz modemekhez ehhez ahhoz nem volt specifikus driver de mostanság már minden WiFi és hálózati szóval ez sem kell. A (KDE) felület szinte ugyanaz mint a Windows, sőt szerintem sokkal szebb és jobb. A telepítés más mint Windowson amit meg kell értened hogy működik de ez sem bonyolultabb csak következetesebb mint a win. A grafikai meghajtókkal most nem tudom mi a helyzet, ezzel voltak gondjai a linuxoknak mert a gyártók szartak rendesen megcsinálni hozzá a szoftvert. De erre is van megoldás a Linux saját kernele kezeli a kártyákat és nem kell rá ez a félkész béta állapotban örökre hibernált gyártói driver. Én sem szoktam használni, a nyílt forrásúak teljesen jók, legalábbis ami a kártyához van. A másik pedig hogy kodekeket jó eséllyel neked kell telepíteni de ez is csak egy pipa és kész. Még le sem kell tölteni. A Windowsos programok telepítéséhez, futtatásához pedig fel kell raknod a wine🍷-t.
2021. dec. 20. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!