Melyik ez a program, alkalmazás?
Nagyjából bármelyik. Ha jó ingyeneset akarsz, például Gimp, Paint.NET, Krita, stb., de hiszen ezeket már megismerted, amikor DjImipapára hallgatva beírtad a keresősorba.
A hogyanjáról annyit: A választott program segítségével nagyjából megtanulod a képszerkesztés alapjait, és kitalálod, hogy milyen lépesekkel tudod elérni az általad kívánt látványt. Ez valószínűleg nem kíván túlságosan összetett megoldást (például kivágod a plakát körvonalát, és egy alsó rétegre megfelelő méretben mögé teszel egy másik képet), de egy grafikai program akkor sem valami csavarhúzó, aminek két sorban el lehet magyarázni a működését. A Gimphez például egy egész magyar nyelvű oktatókönyvet letölthetsz innét:
De sok érdekességet, gyakorlatot találsz itt is:
Ilyen egyszerű feladatok esetén a képszerkesztés logikája azonos, tehát a Gimp-leírás alapján dolgozhatsz egyéb programban is, ha már többé-kevésbé érted a működését.
Értem ugyan ne tegyen oda fotót senki... Egyébként, ha valamivel, akkor pont egy rajzoló figurával lehetne megszüntetni az egésznek a plakátszerűségét, túl sok értelmét nem látom az egyik poént rögtön kiütni egy másikkal.
Lehet, hogy holnap lefényképezek valami plakátot, hogy a gyakorlatban is kipróbáljam, amit olyan buzgón ajánlgattam. Sajnos, ma későn értem haza, ilyenkor már képtelenség elfogadható fotót lőni a kis gépemmel, csúfos kudarc lett a próbálkozásom eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!