Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van ez, akármilyen...

Miért van ez, akármilyen vírusirtót telepítek bejön a kékhalál?

Figyelt kérdés
Akármilyen vírusirtót teszek fel bejön a kékhalál és újraindul a gépem... az avast-tal és a nod32-vel próbálkoztam de a c-cleanerrel is ugyanígy jártam. a többi programmal semmi problémám(mármint ami nem víruskereső vagy takarítóprogi). Az infó tanárom sem tudott mit mondani rá. Valaki tudna segíteni hogy mihez kezdjek? Laptopom van. Nagyon szarul érzem magam ha nincs fent vmi féregirtó...:S
2010. jún. 5. 22:04
 1/7 A kérdező kommentje:
ja és már 3x újratelepítettem és még mindig:S
2010. jún. 5. 22:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha az info tanárod erre a kérdésre nem mondott semmit, akkor csak egy előléptetett technika tanár, aki be tudja kapcsolni a számítógépet... :P

A kérdésből 2 dolgog is hiányzik:

1. Milyen rendszer fut a gépen?

2. Mi a "kékhalál" hibakódja és elnevezése?

2010. jún. 5. 22:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Windows XP-m van, a hibaüzenetet meg nem tudom elolvasni mert a köcsög olyan gyorsan újraindul..:S
2010. jún. 5. 22:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Állítsd be: (sajnos magyar XP-n nem tudom minek vannak dolgok elnevezve)

Vezérlőpult -> Rendszer

(talán)Beállítások (vagy Speciális Beállítások) fül

Indítás és Helyreállítás -> Beállítások

És ott lesz egy Automatikus Újraindítás

Azt kapcsold ki (pipa eltüntet), majd OK-zd le...

Kékhalál olvasható...

2010. jún. 5. 22:41
 5/7 A kérdező kommentje:
feltettem a windows 7-et másik partícióra, itt fel tudtam tenni vírusirtót. tele volt a gépem szennyel.
2010. jún. 6. 01:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű az ok, komolyabb vírusoknak van ilyen védelmi mechanizmusa. Amint észlelik, hogy valamilyen vírusírtót, ill. hasonló programot telepítenél a gépre, egyből egy olyan progress-t indítanak, amit hibás memóriaolvasásként ismer fel a rendszer, ezért következik be a kékhalál. De amint látom te is rájöttél hogy szénné van vírusozva a géped :D
2010. jún. 6. 01:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen rájöttem. Apával próbáltam megoldatni de már az elején sejtettem h ilyesmi lesz mert csak vírusirtót nem engedett feltenni meg c-cleanert se meg semmi ilyet ami letakaríthatta volna. Azt nem értem hogy win 7 alatt meg hogy sikerült:D De nem érdekel mert már elvileg lepucoltam őket... Volt vele meló az biztosxD
2010. jún. 6. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!