Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7 hazsnálata 2018-ban?

Windows 7 hazsnálata 2018-ban?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Megelégeltem hogy az ASUS G751J típusú laptopom egy lassabb és egyre vacakabbul működik minden frissítés után. Az újratelepítés már régen nem segít. Valószínűleg a melltown botrány miatt lassulnak be ennyire. A kérdésem az lenne hogy windows 7-el mennyire lenne életképes a gép 2018-ban? Fontos programok a chrome, photoshop, dreamweaver. Mondjuk kikapcsolnám a frissítésetek, csak felraknám a service pakkokat és a drivereket. Vélemény? Köszönöm.

#Windows 7 #meltown #melltown
2018. jan. 20. 10:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha minden hardveredhez van win7-es driver, akkor jobban jársz azzal. A 7 az utolsó használható Windows. A frissítéseket egyébként is érdemes kikapcsolni, egyrészt amiatt, amit írtál, másrészt mert mindazt, ami ellen elvileg véd, maga a frissítés is képes előidézni (rendszert hazavágja, adatokat töröl, stb.).
2018. jan. 20. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:

Nos, van egy rosz hírem, ha ASUS ROG G751JY laptopod van, akkor sajna csak W8.1, vagy W10-t rakhatsz rá, mert nincs más lehetőséged.

A W10-t is testre lehet szabni úgy, hogy "felhasználó barát" legyen mint pl, a W7.

2018. jan. 20. 11:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem a kinézettel, hanem a teljesítménnyel van problémám. Minnél tovább annál lassabb, nekem ez munkaeszköz és nem tudom hogy publikálhattak egy olyan winfost ahol alapjáraton szaggat a start menü...
2018. jan. 20. 11:06
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

A Windows 10 a valaha készült legrosszabb windóz. Rengeteg bug van benne, ráadásul minden gépnél más jön elő. Nálam ezek vannak, a teljesség igénye nélkül:

- lassabb, mint a 7

- néha egy fél percre befagy, és semmit nem lehet csinálni

- a netdriver rengeteg erőforrást zabál, miközben a hangdrivert kiéhezteti, emiatt akadozik a hang

- szinte minden játéknál ügyeskedni kell, hogy menjen, de van, aminél az ügyeskedés sem használ

- van a OneDrive nevű fos, amit értelmes ember nem használ, de nem lehet kivakarni a rendszerből, és ha nem tiltod le az indítását, teleszemeteli a rendszermeghajtódat

2018. jan. 20. 12:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

8 Giga rammom van a gépembe, és így is lassú ha meg nyitók egy programot, és állandóan tölt valamit.

A Win10-k lassan 32 giga ram kell.

Vissza kell állni Win7-re vagy 8.1-re és letiltani minden frissítést, és ha már lejár a támogatásuk akkor Linux.

2018. jan. 21. 00:46
 6/12 anonim ***** válasza:
A win7 nem rossz de már csak biztonsági frissítés jön rá, és támogatnia kell az alkatrészeknek is, meg kell nézni hogy van-e rá driver. A win8.1 lassabb mint a win10 az nem igazán opció szerintem. ssd van a gépben?
2018. jan. 21. 01:08
 7/12 AntZ ***** válasza:

2020 január 14.-ig támogarják:

[link]

2018. jan. 21. 09:47
 8/12 anonim ***** válasza:

# 6: Nekem sose kell SSD:

- Nem bírja addig mint egy HDD

- 2-5 mp alatt be botol, engem ez nem érdekkel

Nekem sók tárhely kell filmeknek, zenéknek, képeknek.

És sokáig működjön ami sose lesz képes egy SSD sem, mert a memória alapú SSD, PENDRIVE, Memóriakártya nem olyan biztonságosak adattárolásra mint egy HDD és egy DVD.

2018. jan. 21. 11:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Az a kiterjesztett támogatás de igen minimálisan az is elég.

Hogy troll vagy-e vagy csak hozzá nem értő azt nem tudom de ha 2018 ban valaki ssd nélkül panaszkodik bárminek a lassúságára az sokat elmond róla. Meg az is hogy 2010 es problémák miatt nem kell ssd. Azóta eltelt 8 év ideje frissíteni a tudásod.

2018. jan. 21. 14:22
 10/12 anonim ***** válasza:

# 9: Akkor mond meg mennyi az élettartama egy belső SSD-k, és egy külső SSD-k?

Mindennap megy 8-18 órát a gépem, volt hogy folyamatba ment a gépem 3 honnapon keresztül kikapcsolás nélkül.

HDD 6-8-10 évig bírja így az élettartama ha belső HDD használjuk. Egy külső HDD 10-20-30 évig bírja ha ritkán használjuk. Ezt egy adatmentő vég mondta.

Amióta Windows 10-n volt a nagy frissítés ősszel, azóta lett kicsit lassabb a gépem ha elindítom a programokat.

Nekem azért nem éri meg a gyorsaság, hogy előbb meg adja magát az SSD.

2018. jan. 21. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!