Legújabb Windows 10 frissítés óta miért fagy le naponta egyszer a számítógép?
Asztali számítógépemen kb. 2 hónappal ezelőtt a Windows feltelepített egy frissítést, azóta minden nap az első bekapcsolás utáni 15 percen belül lefagy és csak az újraindítás segít. Utána egész nap folyamán gond nélkül megy, lefagyás nélkül. Ezt minden nap eljátssza, de mindig csak az első bekapcsolás után.
Microsoftnak 3 levelet is írtam, de válasz még nem jött tőlük. Ezért próbálkozok itt, hátha valakinek is ugyan ez a gondja és megoldódott.
Konfig: ASUS GeForce GTX980Ti 6GB 384bit, AMD FX9590, 16GB HyperX RAM.
Konfiggal nincs gond, főleg, hogy a frissítés előtt nem volt vele gond. Microsoftnak mindhárom levélben megírtam, hogy EREDETI WINDOWS10 van a gépen, tehát fizettem érte. Épp ezért el is várnám, hogy működjön.
# 9: Miért okoz a frissítések gondot?
Sokan azt mondják itt gyakorin is, hogy kötelezők frissítések, a haveromat is meg kérdeztem ő rendszergazda és azt mondta nem ajánlja hogy tiltsam a frissítéseket.
Ez vonatkozik a tabletre, telefonokra, okostévékre is.
Érdekel miért okoznak gondok a frissítések, nyugodtan írhatsz regényt is.
Olvastam hogy azért kötelező frissíteni hogy a rendszerben való hibák sebezhetőségek megszűnjenek.
Itt egy videó nézd végig: https://www.youtube.com/watch?v=sTwc_NDxgwM
#11 Pl. belassítják a gépet (a legutóbbi biztonsági frissítés különösen), tönkreteszik a rendszert úgy, hogy újra kell telepítened, adatokat tüntetnek el, stb. Közben pedig az se biztos, hogy valóban befoltozzák a biztonsági réseket.
#12 A win10 bugosabb, mint az összes eddigi windóz együttvéve. Néhány, amivel eddig találkoztam, amióta használom:
- időnként beakad egy fél percre a gép, és semmit nem lehet vele csinálni
- minden játéknál trükközni kell telepítés után, hogy elinduljon (rendszergazda módban indítani, kompatibilitás módban indítani, registryt piszkálni, dll-eket külön letöltögetni és bemásolgatni...), de van, ami egyáltalán nem hajlandó elindulni még így sem
- kiéhezteti a hangdrivert, emiatt néha akadozik a zenelejátszás
- azelőtt utoljára talán Windows 2000 alatt fagyott le teljesen a gépem, a 10 alatt már többször is
A win7 ehhez képest teljesen simán használható. Sajnos a procimhoz az Intel már csak win10-es drivert adott ki, ezért rákényszerülök, hogy ezt a fost használjam. Bár gondolkozom rajta, hogy feltegyem mellé a win7-et is, és netezésre, zenehallgatásra, régebbi játékokhoz azt használjam.
# 13: Akkor mi értelme a frissítéseknek?
Mit gondolsz a videósról amit mondott?
Nekem már kettő telefonomat is nagyon be lassították, úgyhogy megint rakhatóm újra.
Szerinted ez a videós igazat mond? https://www.youtube.com/watch?v=qjs9_aDvkUI Én mindent így csináltam meg kivétel a frissítéseket telepítette automatikusan, de le tudom tiltani a szolgáltatásoknál. Tegnap raktam újra a win10-t, és 2x újba kellet indítani a gépet a frissítések miatt.
Defenderről mi a véleményed?
#13 Az, hogy te azt hiszed, hogy a Windows 10 majd mindent magától letölt neked, nem jelenti azt hogy szar.
Először is mióta másolgatunk DLL fájlokat csak úgy? Mindegyik Windowson az az első dolog, hogy DirectX Redistet, Microsoft C++ Redisteket, NET Frameworköket feltelepíted, azután mindegyik működik.
Aztán mit tüntetnek el a frissítések? Most a legutóbbi Meltdown/Spectre frissítések lettek nagyon elcseszve, a többivel egész használható, persze szerintem is bugosabb mondjuk a 7-nél.
Nem a Windowst kell hibáztatni, ha nem értenek hozzá sokan annyira sem, hogy egy játékot nem tudnak elindítani, vagy egy böngészőt.
Kiéhezteti a hangdrivert. Az igen. A zene akadàsa más miatt van, azt látatlanba meg nem mondom mitől, de őszintén nem is érdekel. Ugyanezt tudom rá mondani, alapvető számítógépismeret azért kell hozzá.
A fagyás viszont igen, néhány embernek ahogy nekem is, van, ez tény, hiába jelent meg 2 éve, gyerekcipőben jár.
A kérdezőnek ugyanúgy a Supportot ajánlom, "talán" jobban értenek hozzá, mint itt sokan. Én valószínűleg tudnék segíteni újratelepítés nélkül persze, de a Support hamarabb megoldaná a problémádat, mint én.
#14 A frissítéseknek lenne értelmük, ha a Micro$oft képes lenne normális, könnyen frissíthető oprendszert, illetve normális, hibamentes frissítéseket gyártani. Ezek a feltételek sajnos jelenleg nem teljesülnek.
A Defender mindent átenged, csak pl. a torrentet nem. Azt ki kell kapcsolni, és normális védelmi szoftvert telepíteni.
#15 Tisztában vagyok vele, mi a hivatalos megoldás. Hiába van fent mindaz, amit írtál, nem működnek a játékok. Persze ez nem biztos, hogy kizárólag a win10 hibája, lehet, hogy a DirectX vagy a .Net framework nem települnek normálisan. A DLL letöltögetés viszont néha megoldja az ilyen jellegű problémákat.
Kiéhezteti a hangdrivert, azaz nem ad neki elég processzoridőt ahhoz, hogy akadásmentesen tudjon hangot lejátszani. Ez kiválóan megfigyelhető, ha processzorigényes műveletek közben próbálok zenét hallgatni. Minden más kiválóan, akadásmentesen fut ilyenkor is, csak a zene nem.
# 16: Te kikapcsoltad a frissítéseket, és a Defendert is kikapcsoltad?
Melyik vírusirtót használod?
Én régen Avastot használtam.
Olvastam a héten a Defender törölni fogja hamarosan a tisztító programokat, lehet majd egyszer a vírusirtókat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!