Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehet abból valami baj, hogy...

Lehet abból valami baj, hogy hordom magammal a munkahelyemre az itthoni laptopomat, amin vannak illegális szoftverek?

Figyelt kérdés

Egy újságnál dolgozom, ahol grafikákat és szövegtördelést csinálok.

A céges gépemen Quark X Press tördelőprogram van, és Corel Draw. Hivatalosan a cégi gépemen dolgozom, de hordom magammal a saját laptopomat, mivel én Adobe Photoshopban, Illustratorban és Indesignben szeretek dolgozni.

Bizonyos anyagi okok végett nekem ezek feketén vannak csak meg. Lehet egy esetleges ellenőrzés esetén ebből baj? (Végül is ez egy saját laptop, az én tulajdonom, nem a cégé)

2018. jan. 9. 21:27
 1/4 lali51 ***** válasza:
Én nem vinném be.
2018. jan. 9. 21:44
 2/4 Hominida ***** válasza:
Ha jön egy ellenőrzés, akkor neked miért ne lenne bajod? Sőt, elsősorban neked, hiszen a kifogásolható programok a te gépeden vannak, ahogy te is kihangsúlyoztad. De ha a főnököd megtudja, akkor ő is hátbarúg téged, mert ha az ellenőrzés a te gépedet is ott találja a cég helyiségeiben, akkor neki is kényelmetlen kérdésekre kell majd válaszolnia. Szóval én teljesen megértelek, de ha már kérdezed, akkor igen, a helyzet kényes.
2018. jan. 9. 23:27
 3/4 anonim ***** válasza:
igen én sem vinném be.. seperc alatt összekötik a munkákat az azon a gépen levő cuccokkal.. (mert gondolom a projekt fájlokat megtartod és mivel ott van a cégen belül és te nem egy vendég vagy ott.. miért ne nézhetnék át?) és az ok, hogy kalózkodsz saját célra.. (jó nem😁) de, hogy anyagi haszonszerzésre..
2018. jan. 9. 23:42
 4/4 A kérdező kommentje:

A főnököm tudja hogy a saját laptopomon dolgozom. Még tavaly nyáron megbeszéltem vele, hogy nekem szükségem lenne egy Adobe csomagra. Erre jött a válasz hogy persze, megoldható, de amíg nincs nyugodtan használhatom a laptopomat.

Nem igaz hogy egy állami pénzből finanszírozott újságnak/cégnek annyira megterhelő lenne +1 programcsomagot venni (egy egy városi újság, mint említettem önkormányzati/állami pénzből).

(Az egy másik dolog, hogy a céges gépeken is itt-ott található 1-2 illegális szoftver, de ez engem nem érdekel, nem az én dolgom).

2018. jan. 10. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!