Lehet abból valami baj, hogy hordom magammal a munkahelyemre az itthoni laptopomat, amin vannak illegális szoftverek?
Egy újságnál dolgozom, ahol grafikákat és szövegtördelést csinálok.
A céges gépemen Quark X Press tördelőprogram van, és Corel Draw. Hivatalosan a cégi gépemen dolgozom, de hordom magammal a saját laptopomat, mivel én Adobe Photoshopban, Illustratorban és Indesignben szeretek dolgozni.
Bizonyos anyagi okok végett nekem ezek feketén vannak csak meg. Lehet egy esetleges ellenőrzés esetén ebből baj? (Végül is ez egy saját laptop, az én tulajdonom, nem a cégé)
A főnököm tudja hogy a saját laptopomon dolgozom. Még tavaly nyáron megbeszéltem vele, hogy nekem szükségem lenne egy Adobe csomagra. Erre jött a válasz hogy persze, megoldható, de amíg nincs nyugodtan használhatom a laptopomat.
Nem igaz hogy egy állami pénzből finanszírozott újságnak/cégnek annyira megterhelő lenne +1 programcsomagot venni (egy egy városi újság, mint említettem önkormányzati/állami pénzből).
(Az egy másik dolog, hogy a céges gépeken is itt-ott található 1-2 illegális szoftver, de ez engem nem érdekel, nem az én dolgom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!