A családom egyik tagját belekeverték egy ügybe, ezért a rendőrség le fogja foglalni az otthoni számítógépeket? 17/f
Azzal hogy lefoglalják és átnézik még nem is volna gond, mivel az illető ártatlan, a gépeken nem találnának semmit. Ha az ő és a bátyám gépét is átnéznék talán nem találnának csak 1-2 illegális (lopott) szoftvert, viszont ha az én gépemet is néznék ott egy az egyben minden szoftver, film, zene lopott.
Az a kérdésem, hogy a szoftverkalózkodással foglalkoznának, vagy csak az ügyhöz kapcsolódó fájlokat keresnék?
Írd oda mindegyik mellé, hogy nemlopott!
De szerinted honnan tudhatnák meg hogy lopott?
Azt sem értem, hogy honnan veszed, hogy le fogják foglalni a számítógépeket. Előre bejelentette a rendőrség, hátha eltüntetitek a bizonyítékokat?
Azt pl. nem tudnák megállapítani hogy a Photoshop egy dll fájllal lett aktiválva, a Windows meg loaderral?
Onnan sejtjük hogy már egy másik embernél akit belekevertek az ügybe már múlt héten voltak.
Ezt a történetet olvasd el. Régi, de érdekes:
(spoiler: lejárt Winrar próbaverzió miatt büntették meg
Igen, a formázás volna a legegyszerűbb, de az a gond, hogy tele van a gép fotókkal, fontos iskolai munkákkal, meg a programok amik a házikhoz kellenek azok csak Windows-on futnak.
Az nem lenne megoldás, ha arra a pár napra amíg az ügy van összepakolnám a gépet és elvinném valamelyik rokonhoz vagy haverhoz?
Írd ki a fontos dolgokat DVD-re, és kész.
Vagy kérj kölcsön egy vinyót, és rakd át arra, azt pedig vidd el egy barátodhoz, kérd meg pár napig hadd maradjon ott. De felteheted google drive-ra is (1 accountra 15 Gb mehet, és végtelen sok accountod lehet, de amúgy nem is drága pár száz Gb bérlése- pár száz forint- paypalen fizetheted).
Amúgy később is lelehet tölteni azokat a progikat, nem? Nem kell aggódni.
Megpróbálok akkor kölcsönkérni egy külső vinyót amire ráteszem a programok telepítőjét, és a dokumentumokat is.
#7 Grafikus iskolába járok, szóval szükség van majdnem az egész Adobe Creative Cloud csomagra, Sony Vegas-ra, AutoCad-re és még egy pár ehhez hasonló programra is.
A formázás nem agyon segít rajta, mert azt is vissza tudják hozni ha nagyon akarnák, szerintem is gyors cseréld a ki a winyót töltsd le erről az oldalról jog tiszta Windowst:
tedd fel és 1500 forintér már tudsz jpg tiszta aktiválos kulcsot venni hivatalosan a Hardveraprón azzal aktiváld és van egy jog tiszta hivatalos Windows rendszered és abba nem köthetnek bele! Amúgy ilyen ügyes tolvaj vagy, hogy lopod a programokat, mert szerintem letöltöd azokat hivatalos oldalakról, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!