Egy vektoros (pl. eps kiterjeszésű) képgyűjteményből hogy lehet csak egy db (pl. keretet, feliratot) használni?
Letöltöttem egy .eps kiterjesztésű képkeretgyűjteményt, amikor viszont megnyitom Universal View-errel, az egész oldalon jelenik meg és nem szétszedhető formában. Az a cél, hogy pl. word-ben (akár Photoshop-ban) dolgozhassak vele egy bizonyos keretet kiválasztva és írni tudjak bele. Hogy oldható meg? Csatolok egy képet, mire gondolok: [link]
Köszönöm!
Köszönöm szépen a válaszod!
Azért nem adtam meg linket, ahonnan én letöltöttem, mert úgy gondoltam nem lenne etikus, ha más dolgozna helyettem a szétboncolgatáson, mert akkor meg azért kapok letolást :) No és sok-sok egyéb letöltött dolog várakozik rá, hogy használhatót készítsek belőlük, de még abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán az ilyen csokorba szedett gyűjteményeket szét lehet -e szedni. Nézegettem én olyasmit, hogyan lehet egyes programokkal dolgozni velük, de az eredeti kérdésemről nem láttam kézzel foghatót, mi a helyzet, ha így egyben lehet csak letölteni.
Azért belinkelem a kérdéses oldalt:
Először mindenesetre nézd meg, hogy tudsz-e ezekkel kezdeni valamit:
Mivel vektoros formátumban vannak, elvileg korlátlanul nagyíthatók, de nem tudom, hogy pl. a Word ezt képes-e kezelni. LibreOffice-ban -- legalábbis a képernyőn -- pixelesedik nagyításkor, tehát úgy tűnik, a program létrehoz egy pixelmásolatot, és azt használja. A Photoshop valószínűleg tudja használni. Mindenesetre, ha szükséges, én is fel tudom neked nagyítani az eredeti, meglehetősen aprócska méretet.
A módszerről:
Én Inkscape-ben dolgoztam. Beolvasás után az egy csoportba rakott képeket Shift+Ctrl+G-vel szétbontottam, azután az összetartozó elemeket Shifttel egybejelölve, Ctrl+G-vel külön-külön csoportokba raktam. Egy-egy csoportot átmásoltam egy új dokumentumba, beállítottam a laphatárokat, és elmentettem őket két formátumban.
Az eddigiekből nem derült ki a számomra, hogy tulajdonképpen hogyan használnád a kereteket. Ha egyszerűen csak valami képet akarsz, amelyiken egy keretben lévő felirat van, azt némi gyakorlattal nagyon egyszerűen és kényelmesen megszerkesztheted az általam is használt ingyenes Inkscape programban:
Ennek saját formátuma az SVG, amely tulajdonképpen egy szöveges leíró-szabvány. Hagyományosan továbbszerkeszthető PNG formátumú képet exportálással nyerhetsz belőle. Az Inkscape alapesetben egy-két aprósággal megtoldja a szabványt, ezért mentéskor a szigorúbb „sima” SVG-t alkalmaztam, hogy hátha a PS is olvassa, és annyival is kevesebb esetleges probléma adódjon.
Az Inkscape professzionális megfelelője egyébként az Adobe Illustrator vagy a CorelDraw, ha esetleg megvan valamelyik használd azt. Tudomásom szerint mindkettő képes vektorosan fogadni mind az EPS, mind az SVG formátumot, természetesen a szétbontást-csoportosítást is megcsinálhatod velük.
Ó, arra elfelejtettem válaszolni, hogy lényegében egy "krétával táblán megjeleníthető szöveg és kép" (angolul ezt mind a chalkboard-szóval tudnám leírni) amit én szerkesztek a cél. Tehát pl. az általad külön fájlba konvertált keretbe írni címként, aztán mindenféle chalkboard-fonttal készíteni igényes menüt speckó háttérrel pl.
Erre gondolok példaként: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!