Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxon milyen programmal...

Linuxon milyen programmal tudom egy DVD-ről, ISO fájlról a hangot kinyerni mp3-ba?

Figyelt kérdés
Lehet, akár több lépcsős megoldás is. Vagy, ha nem túl bonyolult, akkor parancssoros is. Linux Mintet használok.

2018. jan. 3. 17:16
 1/10 DjImipapa ***** válasza:
35%
Az iso, csakúgy mint win-en egy képfile, így abból kinyerni csakis egy virtuális meghajtóba tevéssel lehet....
2018. jan. 3. 19:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Megvan DVD-n meg képfájlon is. Be tudom tenni igazi, vagy virtuális meghajtóba. Csak azt nem tudom, hogy utána mit kellene tennem.
2018. jan. 3. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Fogod és áthúzod egy mappába kész, ott lesz a gépen.
2018. jan. 3. 20:23
 4/10 A kérdező kommentje:
És a vob-ról miből tudom kinyerni a hangot?
2018. jan. 3. 21:00
 5/10 anonim ***** válasza:
használd már könyörgöm a gúglít!!! olyan nehéz?
2018. jan. 3. 21:09
 6/10 A kérdező kommentje:
használtam, de nem sikerült a hasznosat megtalálnom...
2018. jan. 3. 22:01
 7/10 Pipas Pisti ***** válasza:

Ha jól értelmezem ez egy videót tartalmazó DVD, amiből le szeretnéd szedni csak a hangot.

Első lépésként csináljunk ebből a DVD-ből sima videó fájlokat, erre ott van a handbrake, grafikus felületű és elég egyértelműen használható. Ha minden igaz a Mint terjesztéshez van a saját tárolójukban, azaz nem kell mást tenni csak telepíteni. Vagy más ripper program is jó, amit szeretsz.

Így lesz egy vagy több videofájlod, amiben ott van a hang.

Azt pedig már csak ki kell nyerni, amihez érdemes a

ffmpeg-t használni.

ffmpeg -i avideo.avi -vn -ar 44100 -ac 2 -ab 192 -f mp3 ahang.mp3

de nyilván máshogy is paraméterezheted. De van egy csomó egyéb program más is.

Amúgy ha nem akarsz parancssoros megoldást, akkor a VLC-t is használhatod :)

select "Media" --> "Convert/Save"

Click "Add..."

Click "Convert / Save" (on the bottom)

Provide a "Destination file:"

Select the "Profile" (i.e. "Audio - MP3", "Audio - Vorbis (OGG)", etc.)

Click "Start"

A profilt, amit választasz, azt át is tudod írni, ha nem tetszik az adott beállítás.

Elvileg (ezt nem próbáltam ki soha) a DVD-ről is tudnia kellene csak hangot mentenie.

Az előfordulhat, hogy valamelyik codec hiányzik és azt is fel kell tenni, mert alapból nem megy fel, így amikor felrakod az adott programokat, az ajánlott csomagokat is tedd fel.

Az, hogy a DVD-t teszed be, vagy simán felcsatolod az .iso-t, az teljesen mindegy, elvileg az Ubuntu-s vonalon a fájlkezelők tudják csatolni a iso-t mindenféle siránkozás nélkül.

2018. jan. 4. 09:15
 8/10 anonim ***** válasza:
2018. jan. 4. 12:21
 9/10 Pipas Pisti ***** válasza:
100%

"használtam, de nem sikerült a hasznosat megtalálnom..."

Kis kitérő:

[link]

Érdemes ezen az oldalon keresni, mert viszonylag jó válaszokat adnak és a keresője is működik. Plusz persze az is jó benne, hogy csak a linuxos válaszokat kapod meg, nem úgy mint a googleban...

Másik kis kitérő: a kérdések megoldásnak közhiedelemmel szemben nem a legjobb módszere a fórumokon való kérdezés. A hatékonysági mutatója 2007-ben (doktori munkához szedtünk össze adatokat) 20% alatt volt. Azóta romlott a hatékonysága. A 20%-ban benne van a redundáns, de releváns válasz is. Azaz 100 válaszból 20 foglalkozott az adott kérdéssel érdemben. És nem politikai fórumokról van szó, hanem szigorúan csak szalmairól...

Logikus lenne, hogy ha feltesz az ember egy kérdést, akkor aki tud megoldást beírja. De ez nem így van, csak egy elenyésző kis százalékban.

Meg kell tanulni a kereső(k) hatékony használatát és akkor gyorsabban megtalálod a megoldást. Meg persze nem árt, ha angolul is tudsz egy nagyon kicsit, mert sokkal több információ van meg angol oldalakon.

2018. jan. 4. 14:04
 10/10 Tom Benko ***** válasza:

mencoder?

[link]

2018. jan. 7. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!