Miért van rossz hangzása a zenémnek? Mixing és Mastering. Több lent.
Figyelt kérdés
Körülbelül 1 éve foglalkozok zene készítéssel viszont nekem még kicsit nehéz a Mixing és a Mastering. Deep House zenéket szoktam csinálni vocállal vagy anélkül. Ezeket a vst-ket használom általában. Sylenth1,Omnisphere,Spire,M1,Nexus. Mixing-hez szoktam: EQ 2, Reverb,Delay2,Stereo Enhancer,SideChain stb, de mégis rossz a hangzása a zenémnek. Azt is tudom, hogy ehhez érteni kell, de valamennyire tudom már mi, hogy müködik még se tudom egyik zenémet se hasonlítani más DeepHouse zenéhez mert nem éri el azt a minőséget "szép hangzást". A masteringhez szoktam használni az Izotope Ozone 7-et igazából ehhez egyáltalán nem értek szoktam rajta ezt azt állítani de ha felhúzom a zenét 0db-re akkor olyan érzésem van mintha valami elnyomná a dallamot vagy a basszust. Tudtok esetleg valami tanácsot adni, hogy amikor kész van egy zeném teljesen akkor miket rakjak a hangokra? (loop,cin,dob,basszus,dallam.) Még egy kérdésem lenne, hogy amikor kész a "mixing" akkor lementem mp3-ba 320kbps a zenét utána megnyitom az FLSTUDIOT berakom az mp3-at és akkor úgy masterelem a zenét? Nagyon szépen köszönöm ha valaki válaszol.2018. jan. 1. 22:23
1/3 anonim válasza:
Kezdjük a végéről: MP3-at sosem masterelsz a gyenge minőség miatt. Nem muszáj kirenderelni sem, elég, ha a master csatorna utolsó slotjára raksz valami ozonet vagy maximust - azt az alap limitert amúgy mindig dobd ki. Én sem vagyok egy profi ebben, de már több embertől hallottam, hogy rossz a hang miután ozoneban csináltak valamit, mert nem értenek hozzá. Konkrétan nem tudok segíteni, ez minden zenénél más, és neked kell tudni, milyen hangzást akarsz. Kezd Maximussal, az egyszerűbb, mégsem szar.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen nagyon sokat segítettél. Úgy csináltam ahogy írtad és nem nyomja el mondjuk a dob vagy a basszus a többi hangot. Mondjuk azért így, hogy rakok rá Izotope EQ-t sok hangra így felment a processzor már 100%-ra de nemsokára megjön az új processzor i5 7500 és akkor nem fog akadni :D
2018. jan. 3. 15:40
3/3 anonim válasza:
Amúgy fun fact, hogy a core i7-es céges laptopon valamiért egy darab Serum-tól overload-okat kapok, és szaggat minden, viszont otthon a core2duo-mmal egyidejűleg 8-10 serum is meg van nyitva, és semmi para nincs vele. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!