Tudok tenni valamit? Megvettem a netről a vindows 7. -et, írtam telepítőlemezt, de telepítéskor azt írja:hiányzó bootmgr, újraindítás Ctrl+Alt+Del. Ugrott 15000 ft-om?
A Windows-termékkulcs birtokában hivatalosan innen elérhető a telepítő DVD-kép:
ami kiírható DVD-re, vagy a Rufus
segítségével USB-meghajtóra (pendrive, merevlemez,...).
Ha a fenti Microsoftos letöltőoldal nem fogadná el a kódot még nincs semmi veszve - a telepítő DVD-kép elérhető máshonnan is - például az alábbi cikk:
"Third Party Methods To Download Windows 7, 8.1 and 10 From Microsoft" fejezete 4 lehetőséget is felsorol, illetve leírja, hogyan ellenőrizhető le a lemezkép épsége ellenőrzőösszeg alapján.
Ha telepítéskor a megvásárolt termékkulcsot nem fogadja el a telepítő, illetve azzal a termékkulccsal nem aktiválható a Windows, akkor van gond.
Nem jó semmilyen megoldás sem ,ugyanaz az üzenet jön elő:hiányzó bootmgr.Már próbáltam a kíírás után egy másik működő vin 7-ről átmásolni a bootmgr.-t,de nincs változás.
Azt nem tudom,hogy a kulcsot,amit vásárláskor kaptam,rá kell e írnom a telepítőre,és ha igen akkor hogyan?Az internetről kapott jpeg képet mivel írjam rá a telepítőlemezre?
Ha a DVD-telepítő indulásakor írja ki:
1. Ugye a .iso lemezképet lemezképként írtad ki (ennek menete itt olvasható: [link] - a Microsoft Windows résznél) ki és nem adatlemezként (a .iso állományt vagy annak tartalmát állományként a DVD-re írva)?
2. Próbáltad már USB telepítőről? (hátha rossz a DVD meghajtó)
3. A BIOSban átállítottad, hogy a DVD-ről induljon? (nem-e esetleg a merevlemezről indul, amin hibás a bootszektor)
Ha a telepítés első fázisa lezajlik
4. Nincs véletlenül a BIOSban bekapcsolva a Boot Sector Virus Protection?
Példa: [link]
(nem-e esetleg az szabotálja a merevlemez boot szektorára az írást?)
5. Milyen a merevlemez kondíciója? (ha hibás, az bekavarhat)
Ennek ellenőrzésére eszköz itt: [link]
Vagy ezen a CD-n vannak ellenőrzőeszközök: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!