Miért írja ki ezt a gépem bekapcsoláskor? : Hiányzó BootMGR Újraindítás: Ctrl + Alt + Delete.
Szia.
A windows 7 álltalában használ egy 100 megás rejtett particiót, bizonyos dolgai pl bootMgr tárolására.
Tehát nem elég formázni a particiókat, hanem particionálni kell a merevlemezt (törölni az összes particiót, hogy csak egy nem használt partició legyen a lemezen).
Aztán az XP telepitésekor particionálhatod a merevlemezt, úgy ahogy Neked szimpatikus.
Sok sikert.
Üdv.
Tehát, akkor tegyem be a windows 7 cd-jét és bootoljam be a telepítőt, és töröljem azt az 1 partíciót amelyen nem a windows 7 volt?
Mert van a C: amelyen 16 GB a hely, és a D: (amin volt a Win7) és azon vagy 52 GB. Akkor a C-t töröljem mert lehet hogy azt nézi, a D:-t meg nem?
Bocsi, rosszul értelmeztem.
:D
Na akkor töröljem azt a partit amin volt a Win7.
Na letöröltem mindet 76.29GB a Partíció. De jött még egy 100 MB-s partíció.
És beteszem a Windows XP telepítőt, kijön a 2x Boot ATAPI CD-ROM és utána valami BOOT FAILURE, PLEASE INSERT THE BOOT SYSTEM AND PRESS ENTER (valami ilyesmi csak kikapcsoltam a gépet és hiába van benne az a CD egyszerűen nem akarja hogy telepítse. De a szokásos WIindows 7 persze h jo.....::::)
Szia.
Igen elvileg a C:-t is a D:-t is törölnöd kell illetve a 100 megabájtos rejtett particiót is :
Itt van a windows 7 telepitése :
A 6. pontig el kell menned a windows 7 telepitésével és ott törölni az összes particiót.
Ha nem megy a windows 7 telepitővel, akkor szedjél le valamilyen CD-ről működő particionáló programot és azzal töröld az összes particiót. pl Hiren boot Cd : [link]
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Bootoláshoz és két dolog (Ha törölted a 100 megás rejtett particiót is) :
- Biosban be van-e állitva a CD-ről való bootolás ?
- Amikor ben van ay XP telepitö ir-e olyat, hogy "Nyomj meg egy gombot a CD-ről való inditáshoz.." Ha igen nyomd meg neki a Szóközt.
- Biztosan j ó az XP telepitő CD-je ?
DE ha letörlöd az összes particiót, akkor szerintem jó lesz.
Sok sikert.
Üdv.
Hát, a BIOSban 2 CD-ROM és egy HDD-0 boot van.
Amikor beteszem az XP telepítőt akkor jön ez a FAILURE üzenet.
Beteszem a Win7.. A DVD vagy CD-ROM-ról való bootoláshoz nyomjon le egy billentyűt.
Tehát mintha a Win7 nem engedné hogy a gépem normálba menjen...
Hát a win7 telepítőjéről tudok törölni partíciókat, akármelyiket még a 100mb-s is törölte.
Szia.
Akkor nagy valószinűség szerint nem jó a Win XP telepitője.
Próbáld ki egy másik gépen (Csak addig amig beindul vagy nem) illetve próbálj ki egy másik XP telepitő CD-t.
Sok sikert.
Üdv.
Na szabad terület 78GB
És egy particio sincsen.
És ugyanaz 2 WinXP telepítőm van de ugyanaz a hiba PLEASE INSERT SYSTEM BOOT CD AND PRESS ENTER.
De megint a Win7-nél normálisan megy.
Ja és úgy csináltam ahogy a 6. tutorialnal is, (eddig is ugy csináltam:D)
Azbaj ha nem eredeti winxp telepítő?
Na, jött anyum haverja és segített, egy kicsit
Mondta hogy tegyem vissza (ezzel) a CD-vel a windows 7-et.
Feltettem és minden jól ment, driverek jók,sőt minden jó.
Szerintem megtartom a Windows 7emet, amíg nem lesz elavult, ill. lassú.
Köszönöm hogy segítettél :)
Üdvözlettel és köszönettel earthnemesis /Dani :')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!